Gids voor prachtige handen: mijn ideeën voor het behandelen van nijnagels en nagelriemen

Hoi Meiden,

Heb je problemen met je nagelriemen en nijnagels? Niet iedereen weet hoe je dit moet oplossen. Weet je wat? Ik wist het zelf eerst ook iet.

Je kan niet ontkennen dat de huid rond de nagels constant blootgesteld wordt aan schade en uitdroging veroorzaakt door de miljoenen dingen die we doen met onze handen. Zelfs dagelijkse activiteiten beschadigen ze. Hoe zorgen we voor de nagelriemen en de huid rond de vingers?

Leer meer over mijn bewezen ideeën om nijnagels en nagelriemen mooier te maken.

Wat is de oorzaak van nijnagels?

Er zijn veel verschillende factoren die kunnen leiden tot nijnagels. Sommige houden verband met een bepaald beroep en daar kan je weinig aan doen. Aan de andere kant zijn er dingen die we kunnen proberen te vermijden om meer te kunnen genieten van onze prachtige handen. Daarvoor zal ik de meest voorkomende oorzaken van nijnagels voor je op een rij zetten:

  • Slechte en ineffeciënte handverzorging.
  • Slechte manicure: te vaak en te veel nagelriem verwijderen.
  • Frequente blootstelling aan schoonmaakmiddelen.
  • Blootstelling aan extreme temperaturen (bloedheet en koud weer) en sterke wind,
  • Afwassen zonder handschoenen aan,
  • Verschillende huidziekten (allergieën, atopische dermatitis, eczeem).

Hoe zorg je voor nijnagels?

Alles draait om regelmaat. En dan bedoel ik niet alleen het regelmatig aanbrengen van een crème. Ik bedoel ook dat je regelmatig een manicure doet waarbij de nagelriemen en de huid rond de nagels ook behandeld worden met voedende producten. Welke? Dat zal ik straks uitleggen.

Hoe zorg ik voor de huid rond mijn nagels? Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten en veel water te drinken. Daarnaast gebruik ik een handcrème elke keer nadat ik mijn handen gewassen heb (ik gebruik deze ook op mijn nagels). Geloof me, een uitgebalanceerd dieet is de basis van een gezonde huid.

Er is nog een ding te noemen. Ik hou altijd in gedachten dat nagels en nagelriemen slecht op schoonmaakmiddelen reageren. Ik bescherm mijn handen daarom altijd met handschoenen als ik ga schoonmaken of als ik de deur uitga en het erg koud is buiten.

Mijn ideeën van geweldige schoonheidsproducten die goed omgaan met nijnagels en nagelriemen

Cuticle remover/bokkenpootje

Ik week mijn nagels één keer per week 5-10 minuten in lauwwarm water. Daarna breng ik cuticle remover aan. Ik heb geen favoriet merk maar ik ben tevreden over Sally Hansen. Na een paar minuten gebruik ik een houten bokkenpootje om de nagelriemen terug te duwen. Je kunt ook een knipper voor nagelriemen gebruiken. Als ze zacht zijn kun je ze makkelijk knippen. Als laatste wrijf ik een natuurlijke olie op mijn nagels en de huid rondom de nagels.

Nagelriemcrème

Ja, er bestaat zoiets als een crème voor de nagelriemen. Je moet alleen weten welke je kiest. Voor mij is er maar één crème die onze aandacht waard is en dat is dit van Avon. Hij is geweldig! Er is geen vergelijkbaar product met zulke resultaten. Als je het regelmatig gebruikt zorgt het dat de haakjes aan de nagelriemen compleet verdwijnen! Je zult nette nagels hebben! Ik raad dit product echt aan, probeer het eens en laat me weten of het ook voor jou werkt. Dit product is voor mij een verplicht onderdeel van mijn beauty ritueel ’s avonds. Ik gebruik het op mijn schone handen en ga daarna meteen naar bed. Natuurlijk moet je de handen daarna niet wassen want dan verwijder je de crème weer.

Thuis behandeling voor droge nijnagels

Ik hou van dit soort behandelingen voor thuis, vooral het weken van de handen in warme natuurlijke olie (avocado- of castorolie bijvoorbeeld) gemixt met een eetlepel citroensap. Hier worden mijn handen erg relaxed van. Ik hou mijn nagels 10-15 minuten in de warme olie. Ik heb nog een ander idee wat je kan proberen. Je kan je handen af en toe in een melkbadje met honing laten weken. Deze behandeling voedt en verzacht. Dit soort badjes helpen om goed voor de nagelriemen te zorgen (je kunt ze zo terug duwen) maar ook voor de hele hand. Weet je wat, probeer deze behandeling eens uit thuis en je zult zien hoe zacht en mooi je handen worden.

Nacht hand behandeling voor nijnagels

’s Nachts is een goed tijdstip om de handden effectief te regenereren. Door deze behandeling zorg je intensief, niet alleen voor de nagels maar, voor de hand. ’s Nachts absorbeert de huid nutriënten sneller en dringen ze tot diep in de huid door. Dit is de reden waarom ik een crème of natuurlijke olie gebruik voor het slapen gaan. Hierna doe ik katoenen handschoenen aan. Wat ik daarmee bereik? Nijnagels zullen verdwijnen en mijn huid wordt zacht en gehydrateerd.

Hoe zorg jij voor je handen? Hoe ga jij om met nijnagels en nagelriemen? Ik wil graag meer weten over jouw nagelverzorging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.