Hoe kun je je gezicht goed omlijnen? Mijn bewezen trucs

Hoi, meiden!

Het omlijnen van je gezicht is een belangrijke trend de laatste tijd. Dankzij concealer, poeder, bronzer en blusher kunnen onze gezichten er wonderbaarlijk uitzien. Helaas is het hebben van cosmetica van hoge kwaliteit niet alles. Het geheim zit in de techniek. Vandaag zal ik jullie beschrijven hoe ik mijn gezicht omlijn.

Wat is het omlijnen van je gezicht?

Dit is niets anders dan het uiterlijk van je gezicht hervormen of perfect maken. Door make-up te gebruiken, kun je hem er smaller of breder laten uitzien. Door cosmetica met lichte tinten te gebruiken, leg je nadruk op de delen die je eruit wilt laten springen, en met donkere kleuren zal je de fouten camoufleren. De kwasten spelen hierbij een significante rol. De grootte ervan moet passen bij het gedeelte van je gezicht waar je de correctie gaat aanbrengen. Grote en pluizige kwasten zijn perfect voor de wangen, het voorhoofd en de slapen. Kleine en puntige kwasten gebruik je voor je neus, kin en rond je ogen.

Wat zijn de meest gemaakte fouten in de gezichtsomlijning?

1. Gematigdheid en vaardigheid

Gezichtsomlijning is gebaseerd op twee regels: de kleuren van je cosmetica en het aanbrengen op de juiste plekken van het gezicht, en gematigdheid in de producten die je gebruikt. Onthoud dat je de delen van je gezicht die je wilt laten opvallen lichter moet maken, en de delen die je wilt verbergen donkerder. Dit is slechts het begin. Het tweede is de hoeveelheid. Hoe minder product je aanbrengt, des te gemakkelijker het zal zijn om te mengen. Door kleinere en grotere kwasten te gebruiken, kun je de cosmetica aanbrengen zonder vlekken en vegen te laten ontstaan.

2. Niet deze kwast!

Zoals ik eerder al zei, vereist gezichtsomlijning andere kwasten dan die voor je foundation of poeder. Hiervoor heb je nauwkeurige applicators, platte kwasten of sponsjes. Onthoud dat je bij het omlijnen van je gezicht altijd alle cosmetica grondig moet mengen. Als je teveel product op de kwast hebt genomen, moet je dit gewoon afvegen aan de bovenkant van je hand.

3. Omlijnen en de vorm van je gezicht

De plekken waar je de cosmetica gaat aanbrengen, zijn afhankelijk van de vorm van je gezicht. Een ovalen gezicht (door make-upartiesten gezien als de perfecte vorm), moet anders worden omlijnd dan een vierkant gezicht. De lichte cosmetica worden meestal aangebracht op de cupidoboog, de neusbrug en onder de wenkbrauwen. De donkere cosmetica worden aangebracht op de kaaklijn, de zijkanten van het gezicht en de slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.