Mijn eerste make-up set. Dat waren nog eens tijden…

Hallo iedereen,

De post van vandaag neemt ons mee terug in de tijd. Je zal zien welke cosmetica ik als tiener aanbracht, hoe mijn make-up eruitzag, en of ik het überhaupt leuk vond om me op te maken. Hier is mijn eerste make-uptas. Voel je vrij om dit dagboek-achtige stuk te lezen!

MAKE-UP FOUNDATION EN CONCEALER

Dit zijn de basiscosmetica die elke vrouw moet hebben. Heel belangrijk is natuurlijk de selectie van een goede kleur en formule. Hiervoor kun je een klein beetje van het product aanbrengen op je kaaklijn. Als dit wordt geabsorbeerd en geen vlekken achterlaat, dan is dit product perfect voor jou. Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik nog niet zoveel wist van gekleurde cosmetica. Ik wist niet dat foundations en concealers ook bacteriën kunnen bestrijden en de huid te voeden en hydrateren. Daarom kocht ik vroeger de goedkoopste producten, want als tiener had ik natuurlijk niet zo veel zakgeld. Natuurlijk wist ik ook niet veel over het aanbrengen van de make-up. Net als vele andere meiden van die leeftijd, bracht ik vele lagen foundation aan, zonder het zorgvuldig bij de oren, haren en kaak te mengen. Ik kwam er hopelijk snel genoeg achter dat ik dit ‘masker’-effect niet op mijn gezicht hoefde te dragen. Met concealer had ik hetzelfde probleem. Ik wist niet hoe je de tint moest laten aansluiten bij de kleur van de foundation. Het resultaat? Ofwel donkere ofwel bleke plekken, die mijn hele make-up verpestten. In ieder geval ben ik blij dat ik wist waar ik de concealer aan moest brengen. Ik deed het op mijn verkleuringen, acné en de donkere cirkels onder mijn ogen.

MASCARA

Het is echt een tienerding om dikke lagen mascara aan te brengen. Het resultaat? Klonterige wimpers, die meer op insectenpoten lijken dan op natuurlijke wimpers. Dus hoe breng je mascara op de juiste manier aan? Veeg het overtollige product af aan een tissue of aan de rand van je mascarabusje. Plaats de borstel dan bij de wortels van je wimpers, en beweeg hem in een zigzag-beweging omhoog, tot aan de toppen. Als je een borstel hebt met breed opgestelde haren, zal het gemakkelijker zijn om je wimpers te spreiden. Denk eraan om een mascara te kiezen met de kwaliteiten waar jij de meeste waarde aan hecht, zoals bijvoorbeeld het verlengen, krullen of verdikken van je wimpers.

OOGSCHADUWEN

Als tiener koos ik voor oogschaduwen met natuurlijke, pastel en verfijnde tinten. Natuurlijk had ik ook een eyeliner, maar deze gebruikte ik niet zo vaak. Ik kan me niet herinneren dat ik blauwe, felroze of glimmende cosmetica kocht. Het enige nadeel van mijn eerste oogschaduwen was de kwaliteit. De producten die ik gebruikte om mijn oogleden mooier te maken, waren gekocht in een lokale winkel die allerlei soorten producten verkocht. Ze zagen er een paar uur goed uit, totdat ze begonnen af te schilferen en mijn make-up te ruïneren.

LIPCOSMETICA

Als ik nu terugblik naar mijn lippenverzorging, moet ik toegeven dat ik niet veel aandacht besteedde aan de staat van mijn lippen. Hiermee bedoel ik dat ik mijn lippen nooit hydrateerde of verzorgde met een scrub. In plaats daarvan bracht ik ladingen lipgloss aan. Ik vond de plakkerige consistentie niet fijn, ze droogden mijn lippen uit en glansden ontzettend. Een paar jaar geleden hadden we niet zoveel keus in lipcosmetica, zoals we nu gelukkig wel hebben (matte lipbalsems, vloeibare lippenstift en lippenbalsems geïnspireerd door het eenhoorn-motief).

Hoe zag jouw make-up eruit toen je een tiener was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.