Hoe laat je jouw haar er fris uitzien in een vingerknip? Snelle kapsels

Lieve lezers, vandaag geef ik je een nieuwe wending aan de ochtend en alle andere gelegenheden wanneer je haast hebt. Ik weet niet wat jouw ergste nachtmerrie is ’s ochtends, maar die van mij is mijn kapsel. Er is geen mogelijkheid om mijn haar er menselijk uit te laten zien.. het enige alternatief op zo’n moment is een paardenstaart…. elke dag weer. Een staart en een staart, steeds weer. Oh, soms is het een vlecht. Eerlijk waar, ik word er zenuwachtig van om mijn haar elke dag op dezelfde manier te dragen. En dan heb ik het nog niet eens over de situaties waarbij ik mijn haar vast moet binden maar het er alsnog niet uitziet. Zijn hier oplossingen voor? Hoe krijg ik in een vingerknip een fris kapsel? Bekijk mijn 5 nuttige tips!

5 haar tips: Hoe krijg je snel een fris en mooi kapsel?

1. Hoe laat je jouw haar er fris uitzien? De ongekende kracht van mousse

Wist jij dat haar mousse de ongekende kracht heeft om het haar er vanaf de wortels fris uit te laten zien? Breng het aan op de delen van jouw haar die snel vet worden en gebruik vervolgens een ronde borstel om de lokken te stylen en ze omhoog te trekken. De alcohol die de mousse bevat droogt het haar uit waardoor deze oplossing goed werkt op de plekken waar het haar snel vet wordt. Het haar wordt er niet door beschadigd.

2. Talk, meel, cacao: Eetbare redding van het haar

Deze truc is inderdaad een soort van ‘schaduwen’. Mijn moeder deed dit vaak. Tegenwoordig koop je een droogshampoo, dit is natuurlijk de snelste manier voor een frisse look. Dit soort producten bevatten vaak controversiële ingrediënten en ik raad je aan om ze met mate te gebruiken. Onze oma’s gebruikten veel veiligere producten. Probeer talkpoeder, aardappelzetmeel of rijstmeel (als je donker haar hebt kies dan cacao). Ik gebruik dit redelijk vaak, zeker als ik geen tijd heb om mijn haar te stylen met een ronde borstel. Deze producten liften de wortels, geven het haar volume, verwijderen een vettige hoofdhuid en zorgen ervoor dat jouw haar er fris uitziet.

3. Tem het haar met een conditioner

Dit werkt GEWELDIG voor mijn haar! Ik heb een speciale hydraterende spray conditioner die mijn haar keer op keer red als het ongelooflijk ontembaar wordt. Ik spray mijn haar in en krijg het opeens weer onder controle. Ook is het daarna makkelijker om mijn kapsel in een knot of iets dergelijks te doen. Soms draai ik de voorste lokken met een ronde borstel. Als ik de conditioner daarna gebruik is het makkelijker te stylen. Het gebruik van een spray conditioner is een bewezen manier om onhandelbaar haar te temmen.

4. Houd de haarpunten goed met natuurlijke olie

De puntjes zijn de meest onhandelbare delen van mijn haar, ze zijn vaak statisch en blijven niet in de vorm zitten die ik wil. Op zulke momenten gebruik ik mijn geheime wapen: een schoonheidsolie van goede kwaliteit. Deze olie weet hoe ze mijn haar zacht moet maken en op een natuurlijke manier kan laten glazen. Tegelijk worden mijn lokken beschermd tegen externe agressoren die ze beschadigen. Natuurlijke oliën weten hoe ze met haar moeten omgaan: ik gebruik ze zelfs voordat ik een vlecht maak. Het ziet er dan altijd goed en glanzend uit. Houd er wel rekening mee dat je een kleine hoeveelheid natuurlijke olie gebruikt, anders gaan de lokken er vettig en vies uitzien.

5. Paardenstaart op een nieuwe manier, in 3 minuten

Zoals ik al eerder schreef vond ik het heel lastig dat ik mijn haar maar op twee manieren kon dragen. Daarom besloot ik andere snelle kapsels te testen die geen speciale vaardigheden vereisten. Zo kwam ik een geweldig kapsel tegen, heel eenvoudig. Begin met het maken van een normale paardenstaart. Trek het elastiekje iets naar beneden. Verdeel het haar boven het elastiekje in twee gelijke delen. Op deze manier creëer je een ‘gat’ waar je de staart doorheen moet steken. Schuif het elastiekje daarna omhoog. Nu zie je twee soort van ‘broodjes’ aan beide kanten, ook wel bananen genoemd. 🙂

Natuurlijk kun je altijd proberen om een rommelige knot te maken. Bekijk een tutorial op Youtube, er zijn er vele. Hoewel het eenvoudig is heeft het één nadeel: het is waardeloos als je een hoed of muts op moet doen. Mijn advies? Maak de knot niet thuis maar op het werk of op school voordat je met de lessen begint. Dan heb je dit probleem niet. 🙂

Dat was het, ik wens je een prachtige dag! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.