Kapsels voor de nacht. Hoe doe ik mijn haar ’s avonds om er ’s ochtends op mijn best uit te zien?

Ga je weleens slapen met nat haar om vervolgens wakker te worden met een chaos op jouw hoofd? Dit is niet hoe je de dag wilt beginnen.

Ik heb het ook gehad! Mijn haar is extreem onhandelbaar dus ik moet er veel tijd en moeite instoppen om ’s ochtends niet te hoeven stylen. Vandaag wil ik mijn beste kapsels voor ’s nachts met je delen, zodat je er op je best uitziet als je ’s ochtends wakker wordt. Heb ik je aandacht? Lees snel verder šŸ™‚

Ik ga starten met de basis fouten die we maken op dit gebied.

Fout 1! Slapen met nat haar

Dit soort luiheid kan je veel kosten.

Als je jouw haar wast voordat je gaat slapen en daarna niet fƶhnt of aan de lucht laat drogen zul je zeker wakker worden met klitten en knopen in je haar.

Ook raken de lokken snel beschadigd als we gaan slapen met nat haar. Doordat het haar over het kussen wrijft breekt het snel. Ik was zelf ook verbaast toen het tot me door drong dat ik mijn gespleten punten te danken had aan het slapen met nat haar.

Fout 2! Los haar ’s nachts

De andere fout lijkt op de eerste. Het haar beschadigd makkelijk als je gaat slapen met los haar.

Deze fout is vooral voor meiden met lang haar (ik dus, en veel van jullie) omdat lange lokken snel in de klit raken. Als je het haar ’s nachts los laat wordt je wakker met rommelig haar. Ook valt er meer haar uit dus er is eigenlijk geen voordeel aan het slapen met los haar.

Ik heb een oplossing! šŸ™‚

NACHT KAPSELS VOOR GEZOND HAAR

Een tijd geleden kwam ik erachter dat mijn haar er beter en gezonder uitzag als ik het ’s nachts vastbond. Dit is niet overdreven, mijn haar is zachter, ziet er beter uit en pluist niet meer.

Dit zijn de voordelen van het haar in een knot ’s nachts:

  • het haar is beschermd tegen trekken en scheuren.
  • het haar is niet rommelig, in de klit of pluizig.
  • je kunt jouw vorm van het haar definiĆ«ren (bijvoorbeeld krullen) en ervoor zorgen dat die look langdurig goed blijft.

MET WELK KAPSEL GA JE NAAR BED?

Ik maak vaak een lage vlecht. Als ik meer tijd en geduld heb maak ik een vissengraat vlecht. Een hoge knot is ook een favoriet kapsel voor de nacht. Ik hou het los en gebruik een elastiekje omdat dit het haar goed bij elkaar houdt, niet trekt of te strak vast zit.

TOP KAPSELS VOOR DE NACHT:

  • Een hoge, losse knot bovenop het hoofd.
  • Een lage, losse knot net boven de nek.
  • Een vlecht in de nek.
  • Een vrij losse vissengraat vlecht.

HET HAAR STYLEN TIJDENS JE SLAAP?

Als je wil kun je nog een stap verder gaan en voor onnatuurlijke krullen gaan. Gebruik Ć©Ć©n van de methoden om krullen langer te laten zitten: je krijgt mooiere krullen door vochtig haar te vlechten en een lichte haarolie in het haar te doen voordat je gaat vlechten.

Afhankelijk van de vlecht die je maakt geeft dit kapsel ’s nachts verschillende effecten. Een vlecht geeft je krullen, een knot geeft je golven en je kunt natte doekjes gebruiken om prachtige krullen te maken.

Er zijn verschillende milieuvriendelijke manieren om natuurlijke krullen te creĆ«ren zonder hitte te gebruiken. Je kunt online veel inspiratie vinden! šŸ™‚

TREND ALARM! 

Om af te sluiten ga ik je een gadget aanraden die ik recent ontdekt heb en echt een hit vind! <3

Heb je weleens gehoord dat je het best op een zijde of satijnen kussenhoes kunt slapen? Het gaat vooral om de zachtheid van dit materiaal. Ik heb een betere oplossing! Een satijnen badmuts zorgt ervoor dat er ’s nachts niet aan het haar getrokken wordt en tegelijkertijd hoef je het haar niet op te binden dus er gebeurt niks slechts met de haarzakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.