Hoe redt je beschadigde nagels? De drie beste ideeën

Recent is er iets slechts met mijn nagels gebeurt. Naast een vermoeide nagel plaats merkte ik die vervelende nijnagels op… als dit je bekend voorkomt dan zul je dit artikel leuk vinden. Ik ga je vertellen hoe je beschadigde nagels kunt redden en ze snel kunt regenereren.

Ik hou ervan als mijn nagels er goed uitzien omdat ik me ervan bewust ben dat veel mensen hun mening over anderen baseren op het uiterlijk van anderen. Dit gaat niet alleen op voor de situaties waarin je iemand voor het eerst ontmoet. Er zijn veel situaties waar anderen de kans hebben om jouw handen van dichtbij te bekijken. Wat ik wil zeggen is dat onze handen altijd bekeken worden en daarom moeten we ervoor zorgen dat ze er goed uitzien, ongeacht in welke situatie we ons bevinden.

En hier begint het probleem.. er zijn namelijk veel factoren die het uiterlijk van onze handen (inclusief nagels) negatief beïnvloeden.

Meest voorkomende redenen voor beschadigde nagels:

 • Veelvuldige blootstelling aan schoonmaakmiddelen,
 • Nagellak remover met aceton gebruiken,
 • De nagels lakken met een nagellak van slechte kwaliteit,
 • Gel manicure te lang door dragen,
 • Gel manicure die op een slechte manier verwijderd wordt,
 • Nagelbijten,
 • Tekort aan vitamines en andere essentiële voedingsstoffen,
 • Algehele malaise,
 • Hormonale fluctuaties.

In mijn geval zijn mijn nagels beschadigd gedurende de winter. Ik weet zeker dat de reden hiervoor het slechte weer in combinatie met een slecht voedingspatroon is. Als een gevolg hiervan zijn mijn nagels zwakker. Ik weet wel dat veel mensen last hebben van dit probleem. 🙂

Hoe help je de nagels herstellen?

We moeten er duidelijk over zijn: soms zijn nagels onherstelbaar beschadigd. Ik heb het over de situatie waarin de nagelplaat scheurt en zo zwak is dat je de nagels kort moet knippen en moet beginnen met een intensieve regeneratie-behandeling voor de nagels.

Laat me je gerust stellen: in de meeste gevallen is de nagelplaat te redden. Gelukkig heb ik het met mijn nagels nooit zover laten komen dat het regeneratie plan niet meer lukte. Helaas heb ik een vriendin die niet zoveel geluk had. Dit kwam door een gel manicure die ze veel te lang heeft laten zitten waardoor de nagels geen rust kregen. Dit is een extreem geval en ik geloof erin dat jij je beschadigde nagels kunt redden.

Om te beginnen:

 1. Verwijder de achterblijfsels van de huidige manicure en stop even met het gebruik van nagellak.
 2. Knip de nagels. Hoe langer de nagelplaat is, hoe brozer hij wordt.
 3. Gebruik een bokkenpootje om de nagelriemen naar terug te duwen.
 4. Verwijder droge puntjes op de nagelriemen en nijnagels.
 5. Masseer voedende cosmetische boter op de nagels en de huid eromheen.

De bovenstaande punten zorgen ervoor dat je nagels voorbereid zijn voor de komende behandeling. Dit is er één met intensieve verzorging.

Daarna:

 1. Bescherm de nagelplaat door een nagel conditioner van goede kwaliteit te gebruiken.
 2. Behandel je nagels elke avond voor het slapengaan met een natuurlijke olie.
 3. Laat de nagels eenmaal per week weken in olijfolie of of lijnzaad).
 4. Masseer om de paar dagen vitamine A en E de nagels in (gebruik capsules).
 5. Drink dagelijks paardenstaart- en brandnetelthee.
 6. Zorg ervoor dat je voedsel eet dat rijk is aan vitamines en mineralen.
 7. Vervang zoete en zoute snacks met gezonde zaden en noten.
 8. Neem voedingssupplementen die de nagels, huid en het haar verbeteren.
 9. Doe bij alle huishoudelijke klusjes rubber handschoenen aan.

De beste manieren om je nagels weer sterk te maken

Ik heb hierboven alle punten opgeschreven maar ik denk dat het verstandig is om op sommige punten wat dieper in te gaan. Let’s go!

Gebruik oliën op nagels

Dit is mijn favoriet de afgelopen maanden. Natuurlijke oliën hebben ongelooflijke voedende eigenschappen, kunnen de nagels regenereren en laten ze er beter uitzien. Daarnaast zijn natuurlijke oliën veilig in gebruik. Kies een olie, of een mengsel met olie en masseer dit de nagels en de huid eromheen in om het te voeden en het krachtiger te maken. Als ik een natuurlijk olie moest aanraden zou ik zeggen dat je het best kan kiezen tussen arganolie (regenereert en beschermd), castorolie (intensiveert glans, geeft kracht en stimuleert de groei van de nagel) en olijfolie (voedt en maakt zachter).

Gebruik vitamines op de nagels

In het algemeen veroorzaakt een tekort aan bepaalde vitamines broze nagels en nijnagels. Natuurlijk kan je een conditioner met vitamines gebruiken maar ik wil je aanraden om pure vitamines te gebruiken. Ik ga hiervoor zelf naar een apotheek en kooop daar vitamine A en vitamine E in capsules. Ik open elke avond een capsule, doe de inhoud van de capsule op mijn hand en ik wrijf het de nagels in. Dit soort vitamines worden meteen geabsorbeerd door de huid en je ziet vrijwel meteen resultaat.

Nagel conditioner met keratine

Waaruit zijn nagels opgebouwd? Vooral uit keratine. Als je erachter komt dat de nagels zwakker worden kan dit een symptoom zijn van een tekort aan keratine. In dat geval beveel ik je een nagel conditioner met keratine aan om de beschadigde nagelplaten te behandelen. Zo’n boost van keratine doet de nagels goed. Je kan verwachten dat de nagels verbeteren binnen een paar weken. Ik moet je wel waarschuwen: check de producten op kwaliteit. Bekijk hoeveel keratine er in een conditioner zit. Hoe hoger dit ingrediënt in de lijst staat, hoe beter.

Hoe ga jij om met beschadigde nagels? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.