Gel manicure thuis (stap-voor-stap instructies)

GEL MANICURE VOOR THUIS? Makkelijk! Nog makkelijker nadat ik je alles heb verteld over de must-haves om gelnagels thuis te doen.

Mijn avontuur met gel manicure begon ongeveer een jaar geleden. Ik heb eerst een LED lamp gekocht, één gel nagellak en een 2-in-1 top coat en primer. Natuurlijk had ik niet de juiste accessoires maar ik heb het toch geprobeerd.. het resultaat was best goed! Al etende krijgt men trek, dus ik heb gelezen, geleerd en nieuwe producten gekocht.

Ik kan nu zeggen dat er weinig meiden zijn die net zo goed zijn in de gel manicure als ik. Omdat jullie me blijven vragen hoe je thuis een gel manicure kunt doen wil ik graag laten zien wat ik weet. Hier is een gids, gemaakt voor jou! 🙂

Gelnagels thuis.. tricky?

Het is echt heel makkelijk, geloof me! Een gel manicure is makkelijk te doen en zal zonder moeite veel resultaat opleveren. Je hebt geen honderden verschillende nagellakjes nodig, 2-3 favoriete kleuren zijn genoeg. Het is belangrijk dat je producten koopt die een goede kwaliteit hebben, lang blijven zitten en makkelijk zijn in gebruik. Ik heb het dan niet alleen over de nagellak zelf.

Wat moet je doen als je een gel manicure thuis wil doen die lang op de nagels blijft zitten? Ik zal je een aantal producten aanraden die ik gebruikt heb toen ik er net mee begon.

Gelnagels: must-haves

  • Nagellak: voor beginners is het handig om een neutrale kleur (blank of poeder roze) te nemen. Als je dan uitschiet valt het niet zo op. Daarnaast hoeft je nog geen bijzondere designs te maken en kleuren te mengen dus als beginner heb je weinig producten nodig.
  • Base en top coat: je grijpt misschien snel naar een 2-in-1 product maar ik raad twee verschillende producten aan omdat ze verschillende taken hebben: de primer bereid de nagels voor op de gel en verhard de nagelplaat terwijl de coat ervoor zorgt dat de nagellak blijft zitten en de nagel laat glanzen.
  • LED lamp: of UV-lamp (UV-straling is schadelijk, ook geproduceerd door een lamp) om de lak te laten drogen en ervoor te zorgen dat het er langer opzit.
  • Reinigende, pluisvrije doekjes: hiermee kun je foutjes makkelijk verwijderen zonder pluisjes achter te laten op de nagels.
  • Aanvullende accessoires: alle dingen die helpen bij het primen van de nagels en om de gel manicure correct uit te voeren: papieren doekjes, bufferblokken, clipjes, bokkenpootje, nagelriemolie, etc.

Welke gel nagellak moet ik kiezen?

Ik raad de nagellak van Semilac of NeoNails aan. Zij stellen me nooit teleur, blijven lang zitten, zijn makkelijk aan te brengen en werken met de meeste LED en UV-lampen. Ik geloof erin dat je moet beginnen met goede producten om onnodige frustratie te voorkomen.

Als je veel last hebt van allergie moet je misschien kijken naar een wat duurdere nagellak zonder formaldehyde (bijvoorbeeld Cuccio).

Hoe doe je de manicure stap voor stap?

Laten we naar het belangrijkste van dit artikel gaan: instructies voor de manicure thuis. De procedure is simpel maar ik leg het in stappen uit omdat juist de details erg belangrijk zijn.

Stap 1: bereid de nagels voor

Een gel manicure start met de standaard voorbereiding voor nagels. Knip de losse stukjes nagelriem, knip de nagels als dat nodig is. Ook kun je de nagels een goede vorm geven met een vijl. Mijn favoriete vorm is amandelvormig.

Stap 2: maak de nagels mat en reinig ze

De volgende stap is het mat maken van de nagelplaat. Eerst duw je de nagelriemen terug met een bokkenpootje of cuticle pusher. Je hoeft niet veel druk te geven, je wil de nagel er immers niet aftrekken. Je moet gaan voor een zacht mat effect. Dan gebruik je een reiniger om het stof te reinigen. Deze stap is heel belangrijk want het zorgt ervoor dat de nagellak beter en langer blijft zitten.

Stap 3: breng de base aan

Voordat je de kleur aanbrengt begin je met een base. Breng een dunne laag van de kleurloze primer aan op het nagels en laat ze drogen onder de lamp. Check van tevoren hoe lang je de nagels onder de lamp moet houden (meestal 30-60 seconden).

Stap 4: breng twee lagen nagellak aan 

Dit is de meest cruciale stap want dit zorgt er uiteindelijk voor dat de nagels er mooi uitzien. Breng de eerste laag nagellak aan: hou het dun en maak je geen zorgen als nog niet de hele nagel bedekt wordt. Nadat de nagels 30-60 seconden onder de lamp hebben gelegen kun je de volgende (ook dunne) laag aanbrengen en de nagels opnieuw drogen onder de lamp. Als je een bepaald design wil aanbrengen moet je dit doen voordat je de nagels droogt.

Stap 5: breng de toplaag aan

Als je de perfecte look hebt kun je de manicure eindigen: breng een dunne laag top coat aan en laat drogen onder de lamp.

Stap 6: reinig het nagelgebied en koester de huid

Als laatste kun je de reiniger nogmaals gebruiken om de vettige laag te verwijderen die misschien achter is gebleven tijdens het drogen. Ook kun je de nagelriemen verzorgen met een gekocht product of natuurlijke olie (ik gebruik vaak arganolie of shea butter).

Klaar! Wees eerlijk! Het was makkelijk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.