Schiet niet in de stress! Wat zijn de beste remedies voor broze nagels?

Nagels hebben geen makkelijk leven.. we blijven ze blootstellen aan schade. Ze worden blootgesteld aan meer dan alleen mechanische schade. Waarom breken nagels? Hoe hou je de nagels en nagelriemen gezond? Schiet niet in de stress! Blijf lezen om te weten hoe je de handen, nagels en nagelriemen in vorm kunt houden.

Wat zijn de oorzaken van gebroken nagels?

We zijn ons er vaak bewust van dat nagels breken door een gebrek aan nagelverzorging of zorg voor de nagels.. fout. Dit is slechts een druppel in een emmer: er zijn veel factoren die de nagels slechter maken:

 • genetische gevoeligheid.
 • weersomstandigheden (hitte, vochtigheid, vrieskou, droge lucht).
 • voedingspatroon met weinig zink, ijzer, silicium en vitamine B.
 • de handen en nagels niet genoeg hydrateren.
 • verkeerde vijl, verkeerde vijl techniek.
 • nagellakremover op basis van aceton.
 • nagels te lang in water laten weken.
 • wasmiddelen en chemicaliën.

Mijn manieren om mooie nagels te krijgen

Voedingsproducten voor gezonde nagels

Wat we dagelijks eten heeft effect op de huid, het haar en de nagels. Als ik zie dat mijn nagels slechter worden is dat vaak een signaal dat ik te weinig producten binnenkrijg die rijk zijn een zink en ijzer. Deze hebben een positief effect op zowel de nagels als het haar en de huid. Andere essentiële stoffen zijn vitamines A, E, B1, B2, B3, B9 en magnesium, fosfor en mangaan.

Dit is waarom je zonnebloemzaad, pompoenzaad, sesam, papaver en gedroogd fruit moet eten. Ook granen, ei en groente zijn rijk aan vitamine B. Cacao bevat veel magnesium en ijzer. Ook moet je vlees, vette vis en (dit heb je vaak al duizend keer gehoord) minimaal anderhalve liter water per dag drinken. Ook brandnetel- en paardenstaartthee hebben een geweldig effect op de nagels en het haar.

Manicure voor de mooiste nagels ooit

Is een manicure slecht voor de nagels? Als je het niet op de juiste manier doet wel:

 • week de nagels niet te lang in water,
 • vijl de nagels in één richting en voorkom dat ze breken,
 • gebruik een passende nagelvijl: van karton of glas,
 • gebruik ALTIJD een conditioner voordat je nagellak opdoet,
 • gebruik regelmatig versterkende, conditionerende en voedende nagelproducten.

De beste producten voor gezonde, sterke, mooie nagels

Een gezond dieet is niet genoeg. Welke cosmetische producten houden de nagels zacht en mooi? Vooral oliën en hydraterende crèmes. Deze zitten vaak in kleine tubes, ideaal want zo heb je het altijd makkelijk bij de hand. Natuurlijke oliën zijn mijn favoriet. Natuurlijk kun je een verzorgende nagelolie kopen (sommige verpakkingen zien er echt mooi uit) maar een koudgeperste olie is meer dan genoeg. Ik kies vaak voor jojoba.

Crèmes gemaakt voor nagels en nagelriemverzorging zijn een goede keus. Ze bevatten vaak een vorm van olie. Avon crème is mijn favoriet: het maakt de nagels sterker terwijl losse stukjes aan de nagelriemen.. verdwijnen!

Beschermende handschoenen voor gezonde nagels en handen

Handschoenen beschermen de handen en nagels voor schadelijke, externe factoren: gebruik latex handschoenen om de handen te beschermen tegen schoonmaakmiddelen en gebruik in de winter handschoenen om de handen te beschermen tegen de kou. Je zult zien dat je nagels mooier worden. Ik doe tegenwoordig handschoenen aan tijdens het afwassen en mijn handen zien er sindsdien veel beter uit.

Hoe zorg je voor de nagelriem?

Naast de nagels hebben ook de nagelriemen invloed op het uiterlijk van de handen. Hoe hou je deze in vorm? Olie en nagelriemcrème zijn een perfect duo voor mij. Daarnaast gebruik ik een trucje na het douchen: ik wrijf de nagelriemen met een handdoek, hierdoor groeien ze minder.

En jij, hoe hou jij je nagels en nagelriemen gezond? Laat het met weten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.