TOP 3: Mijn vertrouwde en bewezen manieren om de nagels gezond en mooi te houden

De lente is er al maar mijn nagels zijn nog niet bijgekomen van de kou en harde wind van de winter.. ik ben vergeten handschoenen te dragen en had ook geen lotion bij me… zijn jouw nagels ook in slechte vorm? Zwakke, broze nagels horen al een tijdje bij mijn look.

Als je nagels je irriteren weet ik zeker dat je dit artikel leuk gaat vinden. Ik heb een aantal behandelingen voor gezonde en sterke nagels uitgeprobeerd en getest. Ook kun je lezen wat mijn favoriete olie en nagel conditioner is.

Wat maakt je nagels slechter?

Ik heb ooit gelezen dat nagels veel op haar lijken. Het klinkt logisch omdat ze beide opgebouwd zijn uit keratine. Als er te weinig keratine in de nagels is worden ze broos en breken ze af. Waardoor wordt dit veroorzaakt?

De belangrijkste oorzaak is vermoeidheid, ziekte, verkeerde/geen nagelverzorging. Deze dingen hebben ook effect op de nagels:

  • Voedingspatroon: veel vitamines en mineralen (zink, silicium).
  • Nagelverzorging: een handlotion werkt goed zowel voor de handen als voor de nagels.
  • Stress: nagels hebben er last van als je vaak en veel stress ervaart.
  • Ziekte: niet alleen dermatologische condities maar ook bijvoorbeeld griep heeft invloed op de nagels.
  • Manicure: verkeerd uitgevoerde manicure.

Hoe zorg je goed voor je nagels?

Dit waren alleen de meest voorkomende oorzaken van broze nagels. Wat doe je eraan? De makkelijkste manier om de nagels te versterken en gezonder te maken is het stoppen met dingen doen die slecht voor de nagels zijn. Met andere woorden: gezond eten, relaxed en een natuurlijke manicure zonder gel nagellak en UV-lampen.

Bovenal is het belangrijk om de nagels op de juiste manier te verzorgen. Het keus is aan jou. Je kan een nagel conditioner gebruiken, natuurlijke koudgeperste olie, DIY maskers en behandelingen. Ik presenteer je mijn TOP 3 MANIEREN VOOR MOOIE NAGELS. Ben je er klaar voor om te weten wat je moet doen? Veel plezier!

TOP 3: MANIEREN VOOR MOOIERE NAGELS

[1] Onvervangbare Castorolie van Nanoil

Ik vind de Castorolie van Nanoil het beste. Hij is organisch, koudgeperst en ongeraffineerd. Ik heb het dichtbij de bank staan zodat ik het kan gebruiken als ik TV aan het kijken ben. Zo simpel!

Castorolie maakt de nagels sterker en beschermd de nagels. Mijn nagels groeien sneller nu ik de olie van Nanoil dagelijks gebruik. Daarom vind ik dat je de Castorolie van Nanoil een kans moet geven. De olie is ook niet duur.

[2] Nail Rehab Conditioner van Sally Hansen

Junkies van nagelverzorging (zoals ik) moeten deze nagel conditioner kennen. Hij is erg makkelijk in gebruik en lijkt op nagellak. Ik geloof dat iedereen Sally Hansen kent omdat dit echt de beste nagelproducten op de markt zijn. Nail Reheb is daar één van: deze conditioner voor beschadigde nagels heeft me geholpen om mijn super zachte, dunne nagels te versterken.

Wat is het resultaat? De Conditioner van Sally Hansen bouwt de nagelplaat opnieuw op en maakt de nagels sterker. Het geeft de nagels een beschermende coat en beschermt ze met een zachte maar sterke laag tegen schade. Zo cool!

3. DIY Gelatin Nail Soak

Last but not least: een DIY behandeling voor als je even geen geld hebt. Dit is de beste versterkende behandeling die je thuis kan doen. Het enige wat je nodig hebt is gelatine. Voor de Vegans onder ons: helaas moet dit dierlijke gelatine zijn omdat dit een mengsel is van proteïne en peptiden (incl. collageen) en dat is essentieel voor beschadigde nagels.

Het belangrijkste: hoe versterk je de nagels met gelatine? Piece of cake! Giet gekookt water over de gelatine heen, meng het en laat het afkoelen. Daarna leg je de nagels voor twee minuten in dit mengsel. Was na afloop je handen.

WERKT ECHT GOED!

Ik hoop dat je mijn ideeën voor mooiere nagels leuk vind. Misschien heb je zelf een perfecte behandeling voor jouw nagels. Laat het me weten in de reacties. Deel jouw methoden om mooie nagels te behouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.