Keratine voor het haar: het werkt het beste in deze maskers!

Wist jij dat het haar opgebouwd is uit keratine?

Er zijn maar weinig mensen die er aandacht aan geven, terwijl het een super belangrijk stukje informatie is. Als we niet weten waar het haar vanuit opgebouwd is, hoe kunnen we het dan herstellen als het beschadigd is?

Dat is waarom ik dacht dat een blog over keratine een heel goed idee is.

KERATINE: EEN ESSENTIEEL INGREDIËNT VOOR GEZOND HAAR

Keratine is een cosmetische ingrediënt dat steeds populairder wordt. Het is ook een basis voor een behandeling voor gladder haar. Je denkt misschien dat dit een nieuwe ontdekking is maar de waarheid is dat keratine altijd al essentieel is geweest voor onze kapsels. We gaven er alleen geen aandacht aan.

Wat is keratine dan precies? Het is een eiwit dat het haar bouwt, of de cellen die het haar beschermen en glad maken. Beschadiging van de keratinelaag leidt snel tot pluis, statisch haar, breuken, broosheid, ruwheid en splijten.

KERATINE IN HAARVERZORGINGSPRODUCTEN

Als je beschadigd haar wil herstellen, dan heb je producten met keratine nodig, zoals bijvoorbeeld haarmaskers, conditioners of zelfs shampoos. Je kunt geruïneerde lokken thuis nieuw leven inblazen. Behandelingen in de salon zijn onnodig.

Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Gehydrolyseerde keratine werkt thuis het beste omdat het gemaakt is van kleine moleculen die makkelijker het haar intrekken.
  • Haarmaskers op basis van eiwitten die rijk zijn aan keratine geven het snelste resultaat omdat ze het intensiefst werken en effectiever zijn dan conditioners.

Als je het bovenstaande weet, dan is het makkelijk om de beste producten te vinden die de beschadiging aan jouw haar snel repareren. Als je niet zelf op onderzoek uit wil gaan, dan is hier een lijst met betrouwbare maskers die ik aanbeveel.

DE BESTE KERATINE HAARMASKERS

Nanoil Keratin Hair Mask

1 Nanoil Keratin Hair Mask

Love it! Ik hou ervan vanwege de lichte textuur, simpele ingrediënten, gehydrolyseerde keratine en plantaardige antioxidanten en de geweldvrije formule. Ik kan eindeloos doorgaan over de voordelen van Nanoil maar laat me je vertellen dat dit het beste keratine haarmasker is dat ik getest heb. Het herstelt niet alleen effectief en versterkt het haar, maar laat het er ook direct beter uitzien. Het enige wat je hoeft te doen, is het aanbrengen na het wassen en te genieten van gladder, glanzender, minder pluizig en onhandelbaar haar na slechts vijftien minuten! Het masker maakt het kammen ook makkelijker. Het Nanoil Keratin Hair Mask is mijn nummer 1 behandeling op het gebied van eiwitten. Ik raad hem echt aan, je gaat in deze prijsklasse geen beter product vinden.

Leer meer: www.nanoil.nl

2 Phyto Phytokeratine Extreme Hair Mask

Phyto Paris is een ander merk met een cool product als je herstel nodig hebt. Het Phyto Phytokeratine Extreme Mask combineert plantaardige keratine met baobab-olie en sapote butter. Olie versterkt de natuurlijke lipidenlaag en voorkomt statisch haar terwijl keratine beschermt tegen beschadiging en versterkt. Kan je dit masker op elk haartype gebruiken? Het is vooral voor droog, broos en beschadigd haar om te hydrateren, herstellen, versterken en het gladder te maken. Ik hou van de milieuvriendelijke verpakking. Er zijn ook een paar nadelen: de prijs en de kleine inhoud. Het is aan jou of je dit de moeite waard vindt.

3 Goldwell Kerasilk Control Intensive Smoothing Mask

Het Goldwell Kerasilk Control is ook een product met keratine. Er is niks bijzonders aan, het heeft een typische crème-achtige consistentie en fijne geur, het is eenvoudig aan te brengen en uit te spoelen. In tegenstelling tot de nummer 1 heeft dit masker meer tijd nodig om effect te geven. Het goede is dat de keratine gemengd is met vloeibare zijde: dubbele actie en meer voordeel voor het haar. Beide ingrediënten zijn eiwitten die het haar herstellen. Het is één van de best verkopende maskers voor beschadigd en onhandelbaar haar omdat het, naast herstel en kracht, ons ook een mooier kapsel geeft, dat makkelijk te kammen is en niet statisch of pluizig wordt. Al met al: het Goldwell Kerasilk Control Intensive Smoothing Mask is een geweldige keus als je haar getemd moet worden. Het kost veel maar het zit ook in een grote fles dus hij gaat lang mee.

4 Kérastase Discipline Maskeratine Mask

Kunnen we het over de beste producten met keratine hebben en het Kérastase Discipline Maskeratine niet noemen? Nee, dan zou de lijst niet compleet zijn! Om eerlijk te zijn ben ik geen grote fan van Kérastase maar ik weet dat een groot deel van de vrouwen er gek op is. Het Kérastase Discipline Maskeratine bevat het Morpho-Kératine Complex, die de gezondheid herstelt, veerkracht geeft, pluis voorkomt en stylen makkelijker maakt. Je vindt de ingrediëntenlijst online maar ik zal je een samenvatting geven: het bevat niet veel natuurlijke ingrediënten, behalve tarwe-eiwitten. De formule zit vol siliconen, parabenen, alcohol en geurstoffen. Het is niet het goedkoopste masker dus ik had graag wat meer natuurlijke ingrediënten gezien.

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.