Fijn haar tips: Hoe krijg je weer volume in jouw haar?

Hallo alle eigenaren van prachtig, maar fijn haar. Deze blog is speciaal voor jullie zodat je straks weet hoe je meer volume in jouw haar krijgt. Ben je nieuwsgierig naar mijn tips voor fijn haar? Als het antwoord ‘ja’ is: veel plezier met het lezen van deze blog.

Het kan je verrassen maar er zijn veel vrouwen met fijn haar. Laat het je niet somber maken! Zo ga je om met fijn haar.

Een paar woorden over fijn haar

Hoe weet je of je fijn haar hebt? Dit is haar zonder volume dat er op het eerste gezicht zwak uitziet. Dit betekent ook dat jouw haar normaal is qua dikheid maar er misschien te weinig haar is. De definitie is dat fijn haar 25% minder body (smaller en een smallere diameter) heeft dan regulier haar.

Het is belangrijk om je te realiseren dat je niks doet aan de dikheid van jouw haar. Natuurlijk zijn er mensen die denken dat keratine het haar dikker maakt maar de eigenaren van fijn haar moeten eraan wennen dat het onmogelijk is om meer ‘body’ aan het haar te geven.

In zo’n geval is de enige manier om te laten lijken alsof het haar dikker is, is het kapsel zo doen dat het lijkt alsof je meer haar hebt. Dit is zeker haalbaar en ik ben het levende bewijs! 🙂

Dodelijk voor eigenaren van fijn haar: teveel stylingproducten gebruiken

Ik wil beginnen met een simpele vraag: weet jij wat de grootste en meest gemaakte fouten zijn in het zorgen voor fijn haar?

Teveel stylingproducten gebruiken. Je krijgt dan haar zonder volume dat niet zo handelbaar is als je verwacht had. Als je het verzwaart met stylingproducten wordt het haar plat. Helaas blijven veel van ons deze fout maken. De taak van stylingproducten is het liften van de wortels, meer volume geven en krullen definiëren. Daardoor zijn we geneigd te denken dat het betere resultaten geeft als we meer product gebruiken. Daardoor raken de lokken overbelast en worden de wortels twee keer zo snel vet.

Houd vanaf nu in gedachten: minder met het gebruik van stylingproducten als je fijn haar hebt. Dit zal je niks dan goeds brengen.

Wat moet je niet doen mijn fijn haar?

Natuurlijk is het verminderen van haarverzorgingsproducten alleen een topje van de ijsberg. Er zijn meer fouten in de haarverzorging te maken. Ik ga het zo simpel mogelijk zeggen. Stop met de volgende dingen. 🙂

Veel gemaakte haarverzorgingsfouten bij fijn haar:

  • Stijltang gebruiken.
  • Haar verven (vooral donkere kleuren).
  • Gelijkmatige haarkleur.
  • Haarverzorgingsproducten met siliconen gebruiken.
  • Het haar trimmen met een schaar.

Alles wat je met fijn haar doet moet leiden tot een impressie van haar met meer volume. Gebruik geen schaar: je wil juist dikker haar toch? Stijl de lokken niet omdat krullen je meer volume geven. Gebruik ook geen conditioners met siliconen omdat je het haar niet wil verzachten. Tot slot: kies lichte kleuren omdat deze het effect van dikker haar creëren.

Simpel? Jazeker! 🙂

Het perfecte kapsel voor fijn haar

Het is tijd om ons te focussen op kapsels voor fijn haar. Je weet nu dat stijl haar iets is wat je wil vermijden. Wat zijn de andere opties?

  1. LENGTE: fijn haar ziet er goed uit als het niet té lang is. Het moet niet langer dan schouderlengte zijn.
  2. VORM: zoals hierboven al staat, houd fijn haar gekruld omdat dit meer volume geeft. Subtiele golven maken het ook dikker.
  3. KLEUR: lichte kleuren passen beter bij fijn haar dan donkere kleuren. In het algemeen maakt een donkere kleur het haar platter.

Als laatst ga ik je een paar dingen vertellen over de beste kapsels voor fijn haar. Ik heb er een aantal getest en om eerlijk te zijn moet ik je vertellen dat de bob de meest geschikte haarstijl is als je van nature weinig volume en body hebt. Het maakt niet uit of je voor de klassieke bob, stompe bob, lange bob of ruige bob gaat, kies er één en vraag de kapper om het je te geven. Als je de bob hebt, gebruik dan een ronde borstel als je het haar föhnt. Ik adviseer ook om mousse te gebruiken omdat dit product fijn haar meer volume geeft, vooral bij de wortels.

Probeer het eens! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.