Stap voor stap een make-up voor de ogen geven. Zo gebruik je nepwimpers. Stap voor stap een make-up voor de ogen geven. Zo gebruik je nepwimpers.

Oogmake-up is een essentieel onderdeel van elke dagelijkse make-up-routine. Goed aangebracht valt het bijna niet op, maar als het wat te veel is, zorgen een paar make-up blunders direct voor een overladen effect. Volg deze stappen voor een stralend resultaat. Verderop lees je hoe je nepwimpers aanbrengt.

Stap 1. Breng de oogbasislaag aan

Net als bij elke make-up is een goede voorbereiding cruciaal voor een mooi resultaat. Verwijder voor je begint alle make-up die je eerder aangebracht hebt. Reinig je huid met een oogmake-up remover en het zachte puntje van een wattenschijfje. Breng vervolgens een oogbasislaag aan. Zo voorkom je dat je oogschaduw tijdens het aanbrengen uitloopt of laagjes vormt.

Stap 2. Kies je kleuren

Kies je oogschaduwkleuren afhankelijk van de impact die je wilt bereiken. Gebruik verschillende donkere en lichte kleuren om er meer diepte in te brengen. Of voor de looks waarvan je weet dat ze goed uitblinken bij jouw kleur ogen. Blauwe ogen staan geweldig met koper- en bronskleuren. Bruine ogen komen het best tot hun recht met olijfgroene kleuren. Of werk met diverse grijstinten voor een mooie close-up look.

Stap 3. Bereid de oogschaduw voor

Experts raden aan om het zwarte ooglijnstift als eerste te gebruiken. Begin boven aan de bovenste ooglid, teken een dunne lijn aan de rand. Voel je vrij om hierin te variëren zoals je maar wilt. Als je vervolgens je oogschaduw aanbrengt, kies je het beste een licht schuimig sponsje. Of gebruik in plaats daarvan een synthetische borsteltje om je oogschaduw te verzachten.

Stap 4. Begin met het aanbrengen

Begin met het aanbrengen van je lichtste kleur oogschaduw op je bovenste ooglid. Maak kleine bewegingen om verschillende kleuren te kunnen mengen. Breng vervolgens de middelste kleur oogschaduw op het bewegend ooglid aan. Vergeet niet dat je de kleur vanuit je binnenste ooghoek naar je buitenste ooghoek verstrekt. Breng dan je donkerste kleur aan in je ooghoeken om de ogen optisch te openen.

Stap 5. Breng je lijnstift aan

Maak de make-up nu af met je lijnstift. Gebruik de kleur die het dichtst bij je oogschaduw komt om je oog volledig te definiëren. Probeer twee dunne lijnen aan te brengen vanuit je buitenste ooghoeken naar je neusbrug. Breng je lijnstift aan alsof je een schets maakt. Gebruik als laatste een klein kwastje om te versmallen.

Stap 6. Breng de mascara aan

Mascara top je look en de ooglook af. Breng eerst je bovenste wimpers aan. Begin aan de basis van je wimperaanhechtingen en ga lichtjes wrijvend naar boven. Druk licht op de wimpers en creëer zo meerdere lagen. Breng dan de onderste wimpers aan, maar door je ogen licht naar beneden te knipperen in plaats van de mascara rechtstreeks aan te brengen. Vergeet ook niet om de kleur en het effect wat je wilt over te brengen. Wil je krul of zoek je meer volume?

Stap 7. Breng nepwimpers aan

Ten slotte kun je nepwimpers aanbrengen voor een dramatisch effect. Breng eerst kleine druppels eyeliner aan op je wimperlijnen en voeg vervolgens de lijm voor de nepwimpers toe. Laat de lijm drie minuten liggen en breng vervolgens met behulp van een pincet of wattenstaafjes de wimpers aan. Begin bij de binnenkant van het ooglid met het aanbrengen van de valse wimpers en werk dan naar buiten toe.

Je bent klaar! Fake lashes zijn de perfecte manier om je oogmake-up look een boost te geven en het draagt bij aan je zelfvertrouwen. Wil je je niet druk maken over het aanbrengen ervan? U kunt zelfklevende nepwimpers kopen, waarmee u het proces gemakkelijker kunt maken. Zelfs als je geen ervaring hebt met oogmake-up, kun je zo eindelijk de perfecte look voor meidenavonden krijgen.


Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.