Waarom zijn Panthenol verrijkte schoonheidsproducten zo effectief?

Hallo meiden!

Op het moment dat de zomer voorbij is, begin ik vitamines in te nemen. Ze brengen ongelooflijke veel huid- en haar voordelen, het helpt me mijn jonge en mooie uiterlijk te behouden en beschermen het lichaam tegen ziektes. Omdat mijn huid erg gevoelig is en mijn haar soms in bosjes uitvalt, neem ik elke dag vitamine B5. Ik gebruik ook schoonheidsproducten waarin vitamine B5 zit, wat bekend staat als panthenol.

Waarom vitamin B5 nemen?

Vitamine B5 is cruciaal voor ons lichaam, inclusief de huid en voor het haar. Het draagt bij aan de synthese van sommige hormonen, stimuleert de wondgenezing en verzacht ontstekingen, verbetert het proces van het vrijmaken van de energie, heeft een gunstige invloed op het hart, bloed, zenuwstelsel en spijsvertering. Het verbetert vooral de huidpigmentatie en de conditie van het haar. Het tekort aan vitamine B5 kan ernstige gevolgen hebben, waaronder haaruitval, huidvlekken, krakende huid in oog- en lip hoeken, de gevoeligheid voor infecties, vroegtijdige vergrijzing en kalende werking.

Mooi haar en vitamine B5

Vitamine B5 ookwel panthenol of pantotheenzuur genoemd, komt voor in onze huid en haar. Vanwege de slechte duurzaamheid moeten we het aanvullen met supplementen of cosmetica-ingrediënten. Wat zijn vitamine B5-haar voordelen? Het stimuleert cellen die verantwoordelijk zijn voor de haargroei en -dikte, zorgt voor elasticiteit en veerkracht, verhoogt de opname van water en vergrendelt het in de haarschacht. Nog meer voordelen van vitamine B5 zijn dat het een beschermende en hydraterende laag creëert rondom elk haar. Het kalmeert irritatie en regenereert de hoofdhuid. Dat is waarom het gebruikelijker wijs in veel haar verzorgingsproducten (shampoos en conditioners) zit.

Met panthenol verrijkte schoonheidsproducten

Panthenol wordt meestal aangetroffen in cosmetica voor de gevoelige huid en kinderen en in producten die gericht zijn op het verlichten van ontstekingen. Het is opgenomen in zalven, aftershave gels en cosmetica voor na het zonne. Bovendien verbetert panthenol het herstel van haar en nagels, herbouwt het de lipidebarrière van de epidermis en beschermt het tegen de externe agressors. Met panthenol verrijkte producten worden meestal gemarkeerd als hypo-allergeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.