Top remedies voor dof haar. Hoe blijft mijn haar stralend?

In de blog van vandaag wil je ik je vertellen hoe je jouw haar weer kan laten stralen. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp: ga lekker zitten en lees snel verder.

Ik ben al jaren bezig om de beste haarverzorgingsroutin voor mijn haar te zoeken. Ik heb eindeloze manieren getest voor meer glans en ik wil de meest effectieve met je delen. Voordat ik dat doe zal ik het onderwerp even introduceren.

Waarom is mijn haar slap en dof?

Ik weet zeker dat veel van jullie je hetzelfde afvragen. Ik vroeg het me vaak af als ik voor de spiegel stond en mijn haar met de dag doffer zag worden. Was het mijn fout? Ja en nee.

De meest voorkomende oorzaken voor dof haar. Dit zijn redenen waarom jouw haar de glans verliest:

  • Hydratatie verlies als gevolg van het gebruik van stylingtools.
  • Teveel stress, vermoeidheid.
  • Teveel stylingproducten gebruikt.
  • Te vaak verven of bleken.
  • Slecht voedingspatroon en slechte haarverzorging.
  • Blootstelling aan de zon zonder bescherming.

Er zijn natuurlijk veel meer redenen waarom mijn haar zijn glans verliest maar ik wil er niet teveel uitwerken. Ik weet zeker dat de oorzaken die ik genoemd heb je een zekere relatie zullen laten zien: de glans van het haar hangt af van hoe je het haar en het lichaam verzorgd. Vaak zijn we zelf de boosdoeners.

Hoe krijg je het haar in goede conditie voor een prachtige glans?

Je hoeft het haar alleen maar wat te versterken en dan zal het zijn gezondheid en glans nooit meer verliezen. Ik ben erachter gekomen dat mijn haar er beter uitzag als ik er wat meer tijd aan besteedde. Wat zijn de basisregels voor haarverzorging? Niet alleen bij dof haar maar in het algemeen?

Regel 1

Het haar gehydrateerd houden is een essentieel onderdeel van gezond haar. Het maakt niet uit of het haar vettig of statisch is, het heeft altijd hydratatie nodig. Gehydrateerd haar geeft je een prachtige glans.

Regel 2

Laten we het haar regenereren en versterken. Je voorkomt beschadiging aan het haar niet helemaal maar gebruik regelmatig versterkende producten: voedende olie, reparerende maskers, etc. Dit is een briljante manier om zowel de glans als de gezondheid van het haar terug te brengen.

Regel 3

We moeten het haar ook beschermen. Hiervoor zijn eindeloze manieren. Bescherm het haar tegen de zon en gebruik zo min mogelijk chemische producten. Shampoo is goed als het alleen fijne wasmiddelen bevat. Een conditioner is goed als het geen uitdrogende alcohol bevat.

Mijn oplossingen voor dof haar

Wat kun je doen als jouw haar nog steeds dof en glansloos is ondanks goede haarverzorging? Er zijn verschillende manieren om het verlies van glans tegen te gaan en sommige werken echt goed.

Ik deel een lijst van door mij geteste en effectief bevonden oplossingen voor dof haar. Wees niet bang om ze te testen! Laat me in een reactie weten wat voor jou werkt!

Oplossing 1

CASTOROLIE + OLIJFOLIE

Dit is mijn favoriete mengsel van oliën die me prachtig, glanzend haar en een gezonde hoofdhuid geven. Het enige wat je hoeft te doen is dezelfde hoeveelheid castor- en olijfolie mengen. Wrijf het mengsel op vochtig haar en wikkel een warme handdoek rond het hoofd. Laat het mengsel minimaal 30 minuten zitten.

Oplossing 2

HAAR SPOELEN MET BIER

Alcohol heeft geen voordelen voor het haar.. tenzij het bier is: dit bevat veel waardevolle ingrediënten. Mijn haar gaat echt glanzen als ik het spoel met bier. Schenk het bier in een glas en laat het doodslaan. Gebruik het daarna als laatste spoeling voor het haar. Spoel het na 15 minuten uit om de geur te verminderen.

Oplossing 3

AVOCADO, EI & OLIE MASKER

Tot slot: een eiwit- en bevochtigingsmengsel dat goed is voor alle typen haar, vooral voor dof haar. Dit masker is eenvoudig thuis te maken (mix een halve avocado met eigeel van één ei en twee eetlepels van een zelfgekozen olie, zoals arganolie). Het haar heeft vijftien minuten nodig om weer gezond en glanzend te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.