Hoe je het beste oogmake-up look kunt creëren afgestemd op je oogkleur?

Als je de perfecte oogmake-up look wilt creëren is het belangrijk dat je de juiste tinten en kleurschakeringen kiest die je eigen oogkleur benadrukken. Oogmake-up is als kunst. Je kunt het zo gek of precies maken als je wilt. Of je nu een populair kleurenschema zoals smokey eyes of een subtiele look zoals glowy eyes wilt creëren, de juiste kleuren en technieken gebruiken bepaalt of je look succesvol zal zijn.

Dit artikel geeft je meer informatie over hoe je oogmake-up kunt combineren met verschillende soorten oogkleuren. We behandelen de basics voor elke kleur, zoals waar je bepaalde kleuren op kunt aanbrengen, met welke kleuren je moet kiezen en een algemene gestieleerde look die je zou moeten proberen.

Voor het creëren van make-up looks met blauwe ogen

Blauwe ogen zijn ongelooflijk veelzijdig. Hoewel je graag beige, champagne en andere neutrale kleuren zou kunnen gebruiken, kun je ook op avontuur gaan met meer gedurfde kleuren en schakeringen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de oogmake-up je ogen een extra boost geeft door de kleur eruit te laten knallen!

Laten we beginnen met de basis. Breng donkerbruine en een lichte beigekleurige oogschaduw aan in de verzonken delen van je oogkas om je oogcontouren te accentueren. Breng ook een lichtere beige oogschaduw aan onder je wenkbrauwen. Dit benadrukt het je ogen en zorgt er tegelijkertijd voor dat ze helder en blinkend worden!

Daarna kun je de schakeringen van je ogen echter echt benadrukken met wat download shimmers of intenser gedefinieerde kleur – dit kan donkerblauw of diep purper zijn om die juiste kracht aan de look toe te voegen. Breng deze voorzichtig aan op het bewegende deel van je oogleden. Je kunt variëren met een enkele kleur of meerdere kleuren combineren voor een gelaagde look.

Als je klaar bent, kun je highlights aanbrengen met een parelmoer witte oogschaduw op de binnenste hoeken van je ogen of je ooglid. Dit zal de look samenbrengen en de ogen echt laten knallen.

Terwijl je mascara aanbrengt, kun je eyeliner gebruiken om je ogen te definiëren. Voor blauwe ogen kunnen donkerbruine, kastanjebruine en zwarte eyeliner de juiste accenten aan de look toevoegen. Voor de perfecte look kun je de eyeliner ook aan de buitenkant toepassen om het oog te accentueren en een ooglift te creëren.

Voor het creëren van make-up looks met bruine ogen

Bruine ogen zijn geweldig om mee te spelen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten schaduwpaletten die je kunt mixen en matchen om je eigen unieke look te creëren.

We raden aan om te beginnen met het aanbrengen van een lichte oogschaduw – bijvoorbeeld champagne, parelmoer, roze of beige – om de verzonken delen van je oogkas mee te accentueren. Breng de kleur ook aan onder je wenkbrauwen voor een helderder ooglook.

Daarna kun je verschillende tinten bruin combineren voor een meer oplichtende look. Je kunt beginnen met de donkere bruine oogschaduw en vervolgens de subtielere nuances toevoegen. Je kunt ook een lichte bronzeschaduw toevoegen aan je oogleden voor verdere accentuering. Als je de schakeringen van je ogen op deze manier combineert, zullen ze er prachtig uitzien.

Breng na de schaduwen vervolgens een zacht grijs of andere lichte kleur aan op het bewegende gedeelte van de oogleden. Als je het echt wilt laten knallen, kun je op het oppervlak een donkerbruine, kastanjebruine of zwarte eyeliner gebruiken om de look af te maken. Je kunt ook voor een poederige eyeliner gaan en deze aan beide zijden van de ogen aanbrengen.

Als je klaar bent, kun je verfijnen met wat parelmoer witte oogschaduw aan de binnenste hoeken van je ogen en je ooglid. Niet alleen geeft dit je een ​​frissere look, maar ook subtieler.

Voor het creëren van make-up looks met groene ogen

Groene ogen zijn krachtig en kunnen een afbeelding maken die het waard is om eeuwig te worden bewaard. Je kunt met een breed scala aan oogschaduwideeën spelen om je ogen de extra glans te geven die ze verdienen.

Als je begint, kun je met een neutrale tinten beige en bruin starten om het verzonken deel van je oogkas te accentueren. Breng de kleuren voorzichtig aan zoals je gewend bent. Als je klaar bent met de verzinkte gebieden, kun je een gedurfder middelste laag toevoegen. Er zijn verschillende soorten groen die u kunt gebruiken, zoals licht groen, olijfgroen, diep blauwgroen etc. Je kunt experimenteren met meerdere kleuren voor een gelaagde look of er een uitkiezen om de look te verzwaren.

ten slotte kun je wat parelmoer witte of een weerkaatsende schaduw aan de binnenste hoeken toevoegen, om een ​​mooie glans te geven. Je kunt ook eyeliner gebruiken om je look af te maken. Kies voor een donkere kleur eyeliner voor extra verfijning, zoals donkerbruin, kastanjebruin of zwart.

Voor het creëren van make-up looks met grijze ogen

Grijze ogen, als ze op de juiste manier worden gekapt, kunnen je een ander aura geven. Maar als je niet weet hoe je de oogschaduws moet combineren, kan grijs soms vlak en gematteerd ogen.

Daarom raden we aan om te begin

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.