Effectieve haarverzorging? Mijn manieren om dik haar te krijgen dat niet uitvalt

Hey šŸ™‚

Wat op het eerste gezicht erg simpel lijkt kan soms veel problemen veroorzaken. Haarverzorging. Weet jij zeker dat je weet hoe je op een goede manier voor jouw haar moet zorgen? Weet jij wat je moet doen om haaruitval te voorkomen en ervoor te zorgen dat het haar volume behoudt? Hoe je het haar laat glanzen en welke styling technieken je kunt toepassen om schade te voorkomen?

Vandaag ga ik je meer vertellen over bewuste haarverzorging. Ik zal een aantal tips onthullen om van glanzend haar vol volume te kunnen genieten. Ik pas deze tips zelf ook toe en heb nauwelijks meer last van een bad hair day.

Haarverzorging. Onthoud dit!

Ik zal beginnen met je te helpen herinneren dat de meest effectieve manier om de lokken gezond te houden een uitgebreide haarverzorgingsroutine is. In praktijk houdt dit in dat je niet alleen voor het haaroppervlak moet zorgen (met een conditioner, serum, natuurlijke olie) maar ook voor de binnenkant (voedsel, vitaminen, diep penetrerende cosmetica).

Als je mooi en dik haar wil hebben moet je een aantal regels voor effectieve haarverzorging volgen:

  • Less is more: teveel cosmetica is niet goed voor het haar.
  • Frequent fƶhnen, bleken of de stijltang gebruiken beschadigt het haar.
  • Bescherming tegen hitte, de zon en stedelijke vervuiling is een must.
  • Natuurlijke haarverzorging is beter, vooral als je oliĆ«n gebruikt.
  • Het is verstandig om de lokken uitgebreid te verzorgen: hydrateren, voeden en regenereren.
  • Het start allemaal op je hoofd: goed voor de hoofdhuid zorgen is de basis van prachtig haar!

Slimme haarverzorging, stap voor stap

  1. HAAR WASSEN: haarverzorging begint op het moment dat je een shampoo gebruikt. Kies er Ć©Ć©n die geen SLS, SLES of andere potentieel schadelijke stoffen bevat. Was jouw haar zacht, probeer niet te kneden of klitten te veroorzaken.
  2. HAAR FƖHNEN: een simpele regel: laat het haar aan de lucht drogen als dit kan. Hete stoom gebruiken op het haar is erg schadelijk, het haar kan er pluizig en statisch van worden. Als je het drogen echt wil versnellen, stel dan een gemiddelde temperatuur in op de fƶhn.
  3. HAARVERZORGING: ik kan uren uitwijden over goede haarverzorgingsgewoonten maar ik probeer het kort te houden. Ik geef je alle details in de rest van het artikel.
  4. HAAR STYLEN: mijn beste techniek is ’s avonds stylen. Dit is veel veiliger en tegelijk net zo effectief als het stylen met warmte. Eigenlijk bereik je dezelfde resultaten: volume en vorm. Wat houdt ’s avonds stylen in? Het is eenvoudig: het enige wat je nodig hebt is rollers of katoenen stukjes kleding die je in het vochtige haar draait, en dan… slapen. ’s Ochtends zul je prachtige krullen hebben.

Mijn bewezen tips om het haar te voeden

Ik weet dat jullie allemaal je eigen geteste en bewezen technieken hebben om het haar gezond en mooi te houden en te voorkomen dat het uitvalt. Het enige wat ik kan doen is mijn eigen tricks onthullen, maar je moet zelf je eigen gepersonaliseerde haarverzorgingsmethoden uitwerken. Alleen aangepaste haarverzorging is 100% effectief.

De ruimte in mijn beautycase is bijna geheel ingenomen door natuurlijke schoonheidsoliƫn die veelzijdig gebruikt kunnen worden. Ik breng het bijvoorbeeld aan op mijn haar voordat ik het was, voordat ik het ga fƶhnen (als bescherming tegen de hitte) en op de puntjes. Ik probeer mijn haar ook regelmatig te behandelen met olie omdat ik weet dat olie het haar kostbare lipiden, vitaminen en mineralen brengt.

Natuurlijk gebruik ik af en toe ook een conditioner of masker. Al mijn haarverzorgingsproducten hebben Ć©Ć©n ding gemeen: ze zijn allemaal natuurlijk omdat mijn haar (zoals dat van jullie waarschijnlijk ook) slecht reageert op producten met veel synthetische stoffen.

Hoe zorg je voor de hoofdhuid?

Negeer de hoofdhuid zeker niet, deze is zo belangrijk! Dit is de plaats waar het haar begint met groeien en daarom is het belangrijk om het haar een vruchtbare bodem te geven. Het goede nieuws is dat je niet hoeft te weten hoe je professioneel voor de hoofdhuid moet zorgen, je kunt altijd natuurlijke oliƫn gebruiken. Je zal dan begrijpen dat je geen dure behandelingen nodig hebt om van prachtig haar te kunnen genieten.

Mijn manier om mijn hoofdhuid te verbeteren is een behandeling met olie. Ik masseer regelmatig een oliemengsel in de huid van mijn hoofd (ik hou van een mix van castor- en amandelolie). Ik probeer deze haarbehandeling thuis voor elke wasbeurt te doen. Daardoor is mijn hoofdhuid nooit droog, ik heb geen last van roos of jeuk. In plaats daarvan krijg ik dikker haar met meer volume.

Is het stylen van het haar schadelijk?

Tot slot een aantal woorden over het stylen van het haar. Dit is het meest schadelijk voor het haar (als we het niet op de goede manier doen).

Het is het echt waard om wat beter te kijken naar de manier waarop we het haar stylen. Ik denk dat het stylen van droog haar beter is omdat de lokken dan niet heel snel vocht verliezen. Daarnaast is nat haar veel gevoeliger voor beschadiging waardoor het stylen van droog haar een betere oplossing is.

Als je niet wil wachten tot het haar op een natuurlijke manier gedroogd is, zou ik je aanraden om overnight stylen te proberen. Dit is een overkoepelende term voor alle eco methoden van krullen door bijvoorbeeld rollers, een vlecht of een elastische hoofdband. Ik raad deze methoden echt aan!

Laat het me weten als je meer wil weten over bewuste haarverzorgingsmethoden šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.