Ik ben je huidcoach en ik zal je vertellen hoe je voor de huid moet zorgen

Je huid is een combinatie en hoe is die van jou?
Olieachtig? Droog? Mat? Volwassen? Acne?

Ongeacht het probleem dat u hebt met de tint van uw huid, er is altijd een oplossing. Op de een of andere manier lukt het niet om zelf de lelijke huidonvolkomenheden te bestrijden, de schoonheidsspecialisten weten het niet meer en de dermatologen kennen de oorzaak van de kwaal niet. Klinkt dit bekend? Als dat zo is, is er nog een andere oplossing die bekend staat als holistische huidverzorging. In deze bijdrage leg ik uit waar dat allemaal over gaat.

Mooie huid = gezonde huid

Er zijn tal factoren die de manier waarop onze huidskleur eruit ziet beïnvloeden, zoals onze levensstijl en factoren die afkomstig zijn van de externe omgeving. Holistische benadering van huidverzorging staat gelijk aan het rekening houden met alle aspecten die invloed kunnen hebben op ons uiterlijk. Het toepassen van een andere exclusieve gezichtscrème zal onze problemen niet oplossen als andere schadelijke factoren onopgemerkt blijven. Ik zou je willen overtuigen dat dankzij holistische huidverzorging we effecten van grotere macht kunnen veroorzaken. Een mooiere huid is het resultaat van multi-aspecten. De actie die hiervoor van belang zijn, zal ik hieronder gaan beschrijven.

* Pas op voor kleurcosmetica

Het zichtbaar verslechteren van de toestand van je huid en huidskleur, wordt vaak veroorzaakt door make-up. Hoe is het mogelijk? Het meest schadelijke voor onze huid zijn de ingrediënten in cosmetica zoals talk, pigmenten, siliconen, was, paraffine en geurstoffen. Het is moeilijk om dergelijke stoffen in make-up producten te vermijden daarom is het uitzoeken van een cosmetica set die geen gevaar voor je gezondheid vormt geen gemakkelijke taak.

* Geloof geen eco-producten

De eco-aanpak voor huidverzorging is belangrijk maar niet het belangrijkste. Tussen alle natuurlijke cosmetica zitten voldoende producten die rijk zijn aan plantaardige stoffen maar desondanks niet geschikt zijn voor ons. U kunt een allergische reactie krijgen of een van de ingrediënten doet meer kwaad dan goed. Pas bijvoorbeeld op met kokosolie die, wanneer toegepast op droge huid en acne, de conditie van uw huid nog verder kan verslechteren!

* Verander je dieet

Je bent wat je eet. Het klinkt misschien kinderachtig? Jammer, want het is wel de waarheid. De conditie van onze huid komt van binnenuit, wat betekent dat alles wat we eten, zich vertaalt in de gesteldheid van onze huid. Ik raad aan om de volgende items in je dieet te introduceren: noten, vis, volkoren producten en rijk aan antioxidanten, groenten en fruit. Probeer dagelijks de juiste hoeveelheid water te consumeren. Je zult snel genoeg merken dat je huid dankjewel zal zeggen met een mooie uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.