Hoe verminder je roodheid en gebroken haarvaatjes? Check Mijn Favoriete Gezichtsserums voor Gevoelige Huid [TOP 7]

De zomer loopt ten einde, en daarmee ook het broeierige weer. Het laat bijna altijd iets achter. Een huid die door de zon gekust is en straalt, is wenselijk. Niet zo veel donkere vlekken en onaantrekkelijke spataders. Bent u bekend met de onwelkome nazomer onvolkomenheden?

Haarvaatjes die zijn gescheurd

Maar begrijp me niet verkeerd. Spataders en roodheid worden veroorzaakt door meer dan alleen UV-schade aan de huid. Omdat hun huid kwetsbaar is en vatbaar voor couperose, ken ik vrouwen die het hele jaar door te kampen hebben met kapotte haarvaatjes.

Er zijn verschillende oorzaken van kapotte haarvaten:

  • genetische aanleg en kwetsbare haarvaten
  • langdurige blootstelling aan de zon
  • verwijde haarvaten door alcohol
  • hoge temperaturen in de zomer
  • arteriële hypertensie
  • hormonale onevenwichtigheid
  • diabetes in sommige gevallen
  • uw menu, bv. pikante kruiden

Hoe kunt u van kapotte haarvaten afkomen?

Eerst en vooral moet u zich concentreren op het uitroeien van de oorzaken. Als u in de zomer last hebt van spataders, overweeg dan het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge factor. Als ze na een bepaalde maaltijd optreden, kan het verstandig zijn om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Enzovoort.

Het bespreken van de oorzaken zal u echter niet verlossen van de spataders die reeds op uw gezicht zijn verschenen. Hoe kunnen de zogenaamde telangiectasieën behandeld worden? Ik stel een anti-roodheid gezichtsserum voor, een lichte maar verrassend krachtige oplossing die op het probleem is afgestemd. Het enige wat u hoeft te doen is elke dag na het wassen van uw gezicht een serum aan te brengen, gevolgd door uw favoriete nachtcrème. Dat is alles!

Om je uren zoeken met vallen en opstaan te besparen, deel ik mijn beproefde serums tegen roodheid en kapotte haarvaatjes.

TOP 7 ANTI-ROODHEID GEZICHT SERUMS

1. Nanoil Anti-Redness Gezichtsserum

nanoil SERUM VOOR COUPEROSE HUID

Mijn go-to serum voor het minimaliseren van spataders en blozen. Nanoil heeft de lichtste consistentie, trekt gemakkelijk in, en verlicht snel de rode huid – de impact die we wensen, toch? Nanoil heeft zes gezichtsserums, maar deze is ideaal om gebroken haarvaatjes en roodheid aan te pakken omdat het Buckeye Extract bevat, dat de bloedvaten versterkt. Het serum bevat aanvullende plantaardige stoffen die de huid voeden en herstellen, werken als antioxidanten en het uiterlijk van het gezicht verbeteren. U zult er geen spijt van krijgen als u het eens probeert. Het kan tot drie weken duren voordat uw huid verandert!

Leer meer: nanoil.nl

2. REN Evercalm Anti-Redness Serum

Ik geloof dat ik een serum van een minder bekend merk gebruikte voordat ik Nanoil ontdekte. Het REN Evercalm Anti-Redness Serum deed het uitstekend op mijn huid, waardoor het de tweede plaats op mijn ranglijst verdiende. Hoewel het romig is, trekt het sneller in dan veel gel-achtige serums. Bij dagelijks gebruik bevat de oplossing verschillende kalmerende en roodheid-koelende bestanddelen die zorgen voor een minder gevoelige huid en minder spataders. Toch is er één nadeel dat ik moet vermelden. Het REN Serum is aanzienlijk duurder dan Nanoil, maar het levert geen grotere resultaten op. Daarom ben ik overgestapt op NANOIL.

3. Dermalogica UltraCalming Redness Relief Essence

Ik heb ook een Dermalogica serum getest met een aantal interessante componenten. Het is gebaseerd op Piperonyl Alcohol, dat de roodheid die gepaard gaat met rosacea vermindert, en het bevat ook vitamine E, haverextracten, en zoethout. Het serum is ontworpen om irritaties, flare-ups en gevoeligheid van de huid tegen te gaan, en dat doet het goed. De enige kritiek die ik heb is dat het lang duurt om te voltooien wanneer het dagelijks wordt gebruikt.

4. La Mer MED+ Anti-Rood Couperose Concentraat

En dan nu iets heel onverwachts. Je hebt vast wel eens gehoord van La Mer’s een van de duurste gezichtscrèmes op de markt. Ik kocht de La Mer MED+ Anti-Red Couperose Concentrate en was extatisch omdat het een koopje was – het was aanzienlijk minder duur dan de populaire crème! Natuurlijk bleek het een ander merk te zijn, niet het chiquere La Mer. Desalniettemin was ik aangenaam verrast door de resultaten. Het serum vermindert de roodheid van de huid op efficiënte wijze door een combinatie van drie zee-elementen (zeezout, algenextract en slibextract).

5. Cosrx Cica Serum

Het Cica Serum is een ander fantastisch ontspannend product dat zorgt voor minimalisme, een lage prijs en een standaard formaat. Het is echter niet je normale anti-roodheid gezichtsserum! Het is bedoeld voor de gevoelige en snel geïrriteerde huid, maar het werkte wonderwel op mijn kleine spataders. Het Cosrx Cica Serum bevat panthenol, allantoïne, betaïne, Gotu kola extract, en twee zuren. Het is ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

6. PAI Instant Kalmer Serum

In tegenstelling tot het vorige product, is hier een duurder maar opmerkelijk serum van PAI. Het is een standaard serum tegen hyperpigmentatie met snelle resultaten – het verheldert het gezicht, egaliseert het en vermindert roodheid. De formule bevat haver (een uitstekende bron van omegazuren) en zeeaster (huidkalmerende bloem). Ik vond de crèmige textuur niet erg, maar ik ben bang dat het te dik zal zijn voor de acne-gevoelige, vette huid.

7. Medik8 Calmwise Serum

Ik was bijna een ander cool roodheidsserum vergeten. Het verdient het zeker om bovenaan de lijst te staan van de beste producten voor kapotte haarvaatjes. Het Medik8 Calmwise Serum zit in een piepklein flesje, is duur, en ziet er nonchalant uit, maar toch bevat het zwarte glazen flesje een aantal nieuwe roodheidsremmende chemicaliën en organisch salie-extract. Deze werken goed samen om de ontstoken huid te kalmeren en uitdroging te voorkomen. Het werkt ook goed voor het egaliseren van de huidskleur en het verminderen van rode plekken. Het is niet perfect, maar het doet wat het moet doen.

EN HOE ZIT HET MET JOU?

Welk anti-roodheid gezichtsserum ga jij kiezen?

Ik ben benieuwd naar jullie toppers, favoriete serums en producten die jullie hebben geprobeerd. Rosacea en roodheid zijn wijdverspreide problemen waar veel mensen last van hebben, dus laten we onze verhalen delen en elkaar steunen. <3

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.