Roos? Geen last meer van door deze oplossingen!

De titel is een teaser van mijn blog. De meest populaire oplossingen tegen roos. Is het moeilijk om roos tegen te gaan? Ja, als je niet weet hoe je dit op een effectieve manier doet. Het zal niet moeilijk zijn als ik mijn geteste manieren om met roos te dealen onthul. Ik hoop dat ze jou helpen om voor eens en voor altijd van het probleem af te komen.

Ga lekker zitten en lees verder!

Waardoor wordt roos veroorzaakt?

Als je kleine, lichte (wit of geel) vlokjes tussen jouw haren en op je schouders gespot hebt… als jouw hoofdhuid jeukt en je niet kan stoppen met krabben.. als jouw haar vetter is dan normaal.. dan heb je zeker last van roos.

Deze aandoening wordt veroorzaakt door een schimmel die alleen op de hoofdhuid voorkomt: Malassezia globosa. Maar het betekent niet dat deze gistachtige, ongewenste gast de enige boosdoener is.

Roos kan veroorzaakt worden door:

  • teveel stylingproducten gebruiken.
  • te vaak of te weinig wassen van het haar.
  • het haar niet grondig uitspoelen.
  • droge lucht binnen (thuis, op kantoor, etc.).
  • tekort aan mineralen, vooral zink.
  • verschillende ziekten die het immuunsysteem verzwakken.
  • extreem droge hoofdhuid.
  • teveel stress en hormonale disbalans.

Effectieve actie tegen roos

Je hebt roos ontdekt. Wat moet je doen?

Het eerste wat je moet doen is het achterhalen van de oorzaak van roos. Als je verkeerde producten gebruikt, vervang ze dan. Als het aan de droge lucht licht, koop dan een luchtbevochtiger.

Je kunt ook antiroos producten gebruiken, zoals de juiste shampoo. Je moet letten op de ingrediënten en effectieve producten kiezen die geen irritaties op de hoofdhuid veroorzaken. Tegelijkertijd is het verstandig om minder stylingproducten te gebruiken omdat deze resten achterlaten in het haar en op de hoofdhuid waardoor de hoofdhuid niet meer goed kan functioneren.

Dit zou moeten helpen, maar zo’n antiroos behandeling duurt vrij lang. Gelukkig hebben we een aantal methoden getest die sneller resultaat geven!

Mijn remedies tegen roos

Behandeling met castorolie

Castorolie blijkt de eerste en meest effectieve behandeling te zijn tegen roos. Deze olie kun je bij de drogist kopen en heeft een sterke antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Ik hou ervan omdat het goedkoop is én langdurig werkt. Het enige wat je moet doen is regelmatig de olie op de hoofdhuid wrijven voordat je het haar gaat wassen. Laat het minimaal 30 minuten intrekken en was het haar daarna. Na de eerste week zul je al resultaat zien.

Behandeling met citroensap

Vers citroensap heeft hetzelfde effect. Wrijf dit op de plekken waar je last hebt van roos. Neem een stuk citroen en wrijf deze over de hoofdhuid, ongeveer 5 minuten. Gebruik daarna een milde shampoo. That’s it!

Behandeling met knoflook (voor de dappere mensen :-))

Mijn oma deelde deze oplossing met me. Het werkt fantastisch maar ik kan me voorstellen dat je er niet aan moet denken. Je moet van knoflook houden en niet bang zijn om te ruiken als iemand die vampiers weg wil houden. Knoflook staat bekend vanwege de voordelen die het heeft voor de gezondheid en het werkt ook goed tegen roos. Plet twee teentjes knoflook, giet er een glas warm water overheen en wrijf dit mengsel over de hoofdhuid. Spoel het na 5 minuten uit en was het haar met shampoo.

Spoelen met brandnetel

Het haar houdt van brandnetel! Ik weet zeker dat de meeste mensen dit niet weten maar deze populaire kruid werkt goed tegen roos. Probeer het eens: giet kokend water over gedroogde brandnetel. Na het zetten, uitlekken en afkoelen van het mengsel, krijg je een natuurlijke haarspoeling die je na elke wasbeurt kunt gebruiken.

Laat het me weten als je één van deze methoden hebt geprobeerd! Als je andere favoriete middelen tegen roos hebt, deel ze dan met me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.