Mijn trucje. Hoe blijf je benen lang soepel na het scheren?

Ontharing is een soort van onmogelijke taak als het gaat om lichaamsverzorging. Je scheert de benen en na een paar dagen groeit dit stekende haar weer uit en moet je met de gehele procedure weer van voor af aan beginnen! Opnieuw en opnieuw, en opnieuw & hellip;

Wat moet u doen om het effect van een gladde huid na het scheren te verlengen/

Er zijn een paar trucs die je thuis kunt uitproberen om langer dan normaal van een gladde huid te genieten. Elke vrouw, die geen gebruik maakt van laseringsverwijderingsprocedure, moet bekend zijn met deze methoden. Een gewoon scheerapparaat zal ook het werk doen, en de effecten zullen langer duren dan gewoonlijk, tenzij je mijn advies niet opvolgt;)

► Breng peeling aan vóór het scheren

Van groot belang is om de huid klaar te maken voor de aankomende scheerprocedure. Lichaamspeeling vergemakkelijkt het verwijderen van dode huidcellen en gaat ingegroeide haren tegen. De korrels waaruit zo’n product bestaat verwijderen de dunne laag van dode huidcellen, die het zwakke haar kunnen bedekken. Gelukkig hoeft het cosmetica dat u voor de procedure wilt gebruiken niet in een winkel te worden gekocht, omdat zelfgemaakte peelings even effectief zijn, zoals koffie pellen, suiker pellen of zout pellen.

► Breng een peeling aan direct na het verlaten van het bad

In plaats van voor het douchen door het stijve haar en de droge huid te gaan, verwijder je het haar altijd direct na het baden – de procedure zal dan gemakkelijker zijn. De huid is niet alleen schoon, maar ook zacht en beter gehydrateerd. Bovendien wordt de haarbol blootgelegd dankzij het gebruik van een anti-cellulitis-spons en omdat de warmte van het water de follikels openmaakt.

► Gebruik een vochtinbrengende scheergel

Het is een tijdbesparend bezigheid als u tijdens het douche de benen scheert, wanneer het makkelijker is voor het scheermes om te glijden op een natte huid bedekt met schuim. Laten we echter niet vergeten dat een douchegel niet te vergelijken is met een fatsoenlijke scheergel of crème. Het product dat is ontworpen voor ontharing zorgt voor een betere glijding en minimaliseert mogelijke irritaties.

►Voeg een druppel olie toe aan de gel

Mijn geliefde plantaardige oliën zijn ook handig als het gaat om scheren. Ik heb dit zelf getest en ik kan bevestigen dat elke natuurlijke olie, zoals arganolie of zoete amandelolie, de huid gehydrateerd en zacht houdt. Ook maken natuurlijke oliën het haar zachter, wat de moeilijkheid van het scheren aanzienlijk vermindert.

► Vervang scheermessen regelmatig

De kolossale fout bij het verwijderen van ongewenst haar is het gebruik van botte scheermessen. Doe dit niet! Niet alleen kan dit je huid irriteren, maar ook met een grote kans dat het moeilijk voor je zou zijn om al het haar te knippen met zo’n ineffectief item. Het is beter om een goedkoper scheermes te gebruiken, dat effectief werkt in combinatie met een gel, dan een duurder scheermes kopen en het zelden vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.