4 producten waarvan beweerd wordt dat ze verboden zijn in de huidverzorging! Ik heb ze zelf gecontroleerd

Hallo daar!

Citroen, bakpoeder, haarspray, tandpasta. Veel meisjes denken dat dit geweldige huidverzorgingsproducten zijn, terwijl anderen denken dat we ze nooit op de huid moeten aanbrengen. Waar ligt de waarheid? Ik heb het zelf gecontroleerd en de resultaten in de post samengevat. Lees verder!

CITROEN

Het heeft sterke blekende en versterkende eigenschappen. Citroen bevat vitamine C die in veel cosmetica is opgenomen. Waarom zeggen sommige mensen dat citroen niet moet worden gebruikt voor de huid? Ik mix het sap van de gele citrus met een suiker scrub en breng het twee maal per week aan op de gezichtshuid. Effect? Frisse, zachte en stralende teint. En het is ook een grote hulp tegen de acne wonden. Als je citroensap gebruikt, kun je pijn ervaren. Om het nog erger te maken, hebben citroen en de schil een verschillende pH waarde, wat irritatie en schade aan de beschermende lipiden laag kan veroorzaken. Naar verluidt, als u citroensap aanbrengt voor het zonnebaden, kan dit zonnebrand veroorzaken.

BAKING SODA

Het product is een geweldig ingrediënt van doe-het-zelfmaskers omdat het exfoliërende en reinigende voordelen biedt. Ja, mijn huid was glad en iets steviger na het gebruik van zo’n masker. Helaas voelde het alsof mijn huid brandde tijdens de behandeling; mijn gezicht was helemaal rood na het afwassen van het masker. Gelukkig verdwenen de pijn en irritatie snel. Zal ik het zuiveringszout masker opnieuw gebruiken? Ik betwijfel het

HAARSPRAY

Sprietsen van het gezicht met een haarspray? Hoewel sommige meisjes het doen voor een langdurige make-up, is het een slecht idee. Resultaat? De producten blijven enkele dagen (!) Op het eerste gezicht liggen, maar bedenken wat er met de huid gebeurt. Alcohol zit inbegrepen in de spray en maakt de huid droog, versnelt het verschijnen van rimpels en leidt tot irritatie. Het slechtste effect? Het kan acne en andere huidaandoeningen veroorzaken.

TANDPASTA

De tube zegt dat tandpasta gebruikt moet worden voor je tanden! Waarom zou je het toepassen op de gelaatshuid? Meisjes doen het waarschijnlijk vanwege de voordelen van koeling en drogen. Ja, het droogt puistjes maar bij langdurig gebruik kan het de huid irriteren en het optreden van rimpels bevorderen.

Heeft u deze producten zelf al eens gebruikt voor huidverzorging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.