Hoe maak je een borstel schoon met varkenshaar? Mijn gids met 6 STAPPEN

Ik weet zeker dat je het met me eens bent als ik zeg dat een borstel met varkenshaar de perfecte oplossing is voor natuurlijke haarverzorging. Het enige nadeel is dat de borstel snel vies maakt en het lastig is om hem weer schoon te krijgen, zeker als je weinig geduld hebt. Toch is het heel belangrijk om de borstel schoon te houden, vooral als je graag zacht en glanzend haar wilt.

Hoe reinig je een borstel met varkenshaar?

Mijn bewezen gids: 6 STAPPEN

STAP 1

In het begin gebruik je jouw handen. Haal de haren en andere onzuiverheden grondig maar voorzichtig uit de borstel. De overgebleven viezigheid kan verwijderd worden met de hulp van een kam en cosmetica.

STAP 2

Nu kan je de borstel onder stromend water houden. Zorg ervoor dat het water niet té heet is omdat hoge temperaturen de borstel kunnen beschadigen. Als hij vochtig is gebruik je een shampoo. Gebruik een milde shampoo, een agressieve shampoo kan de borstel kapot maken.

STAP 3

Neem een portie shampoo en verspreidt deze over de borstel. Masseer de borstel een tijdje totdat de shampoo schuimt.

STAP 4

Om de overgebleven viezigheid (gebroken haartjes, roos, etc.) te verwijderen gebruik je een kam, borstel of andere accessoire die je helpt om de viezigheid uit de borstel te krijgen. Ik vind een kam met harde, elastische tanden de beste keuze. Zelfs de kleinste viezigheid kan je met deze kam uit de borstel halen.

STAP 5

Spoel de borstel met lauwwarm water waardoor hij glanzend en zacht wordt. Het is ook goed om regelmatig een conditioner op de borstel te gebruiken. Dit is goed voor de borstel en daardoor later ook voor jouw haar.

STAP 6

Als je nog steeds viezigheid ziet: gebruik een pincet om het te verwijderen. Als je de borstel wil desinfecteren kun je hier een antiseptisch middel voor gebruiken of kun je de borstel afvegen met een doekje met salicylzuur. Laat de borstel aan de lucht drogen en bewaar hem op een droge plek. Herhaal deze procedure eens per maand.

Hoeveel van jullie hebben een borstel met varkenshaar thuis? Heb je deze zelf gekocht of gekregen? Voor degenen die er geen hebben, zou je er één willen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.