Hoe verpest je het haar niet als je het verft? Korte gids over haar verven

Welkom, welkom, welkom!

Dit moet een korte gids worden. Om te starten de volgende vraag: Verf jij jouw haar? Zo ja, hoe doe je dit?

Er zijn een paar typen vrouwen op de wereld: degenen die elk seizoen de haarkleur veranderen, degenen die het haar telkens dezelfde kleur verven en degenen die nauwelijks of nooit het haar verven. Ik behoor tot de tweede groep, ik verf mijn haar regelmatig en ik verf het bijna altijd in dezelfde kleur.

Vandaag vertel ik je meer over veelgemaakte fouten bij het verven van jouw haar. Natuurlijk zijn er een paar ‘slechte dingen’ die ik mijn haar heb aangedaan tijdens behandelingen door de jaren heen. Voordat ik de meest effectieve methode gevonden had heb ik verschillende technieken van verven getest. De resultaten van de meeste methoden waren helaas ver van bevredigend.

Ik wil je van harte uitnodigen om mijn blog te lezen!

HOE VERF JE JOUW HAAR?

Kappers hebben de neiging te benadrukken dat we de kwestie van haarkleuring bewust en verstandig moeten benaderen. Ik denk dat we dit moeten vergelijken met bewust consumentisme, wat een verstandige cosmetische keuze is. Niet elk huidverzorgingsproduct die we zouden willen gebruiken is goed voor ons. Hetzelfde geldt voor haarkleur, een kleur die ons aanspreekt hoeft niet per se bij ons te passen.

Onze haarkleur moet passen bij ons type schoonheid. Je moet jezelf realiseren dat het blind volgen van trends niet de beste benadering is. Met andere woorden: als de rijke en bekende mensen rood haar nemen, adem dan even diep in en denk nog even na voordat je dit ook doet… Past rood wel bij je? Je moet je ook realiseren dat er honderden verschillende kleuren rood zijn, dus als je toch graag rood haar wil kies dan voor een kleur die je mooier maakt in plaats van degene die het meest verkocht wordt.

THUIS BEHANDELEN OF BIJ DE KAPPER?

Dit is het meest besproken onderwerp als het over verven gaat. Kan je jouw haar thuis verven of moet deze taak uitgevoerd worden door een professional?

Ik denk dat er twee kanten zitten aan elk verhaal en dat het goed is om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

  • Verven bij de kapper is (in de meeste gevallen) een veiligere optie omdat professionals het minder vaak fout doen (op voorwaarde dat de kapper over de juiste vaardigheden beschikt). De salon kiest een kleur die goed bij jou past en je het beste en meest gevoede haar geeft. Helaas is dit vaak een tijdrovende en dure behandeling. Dit zijn meteen de twee grootste nadelen van het haar laten verven door de kapper.
  • Thuis verven is een optie voor degenen met meer lef, die zelfverzekerd zijn over hun vaardigheden. Tenzij je de verf goed kan aanbrengen en de juiste producten kiest, wees niet verrast als je het haar beschadigd en het resultaat ver weg ligt van wat je verwacht had. Het haar thuis verven zal zeker werken maar je moet wel veel oefenen. Deze optie is wel goedkoper dan een bezoek aan de kapper.

Als je thuis je haar wil verven, houd dan rekening met deze veelgemaakte fouten.

VEELGEMAAKTE FOUTEN 

Dit zijn veelvoorkomende fouten die gemaakt worden bij het thuis verven van het haar. Ik heb helaas ook gehoord dat een aantal van deze fouten soms ook in kapsalons gemaakt worden.

  1. Geen test: alle haarkleuren hebben één ding gemeen: ze zitten vol met syntethische stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Het is daarom verstandig om het van tevoren te testen. Doe een klein beetje verf op de elleboog en laat dit 15 minuten zitten om te kijken of het product een allergische reactie veroorzaakt of niet.
  2. Slechte kleurkeuze: ik denk dat dit een klassieke fout is op het gebied van verven van het haar. Er zijn maar weinig mensen die kijken of de kleur bij hun schoonheidstype past. Het komt weinig voor dat mensen de soort verf zorgvuldig kiezen. Ik bedoel hiermee dat verschillende soorten verf verschillende effecten veroorzaken op verschillende soorten haar.
  3. Tijd: het haar verven is een procedure waar elke seconde belangrijk is. Als de verf bijvoorbeeld klaar is om aangebracht te worden maar je laat het staan. Het gaat oxideren en de kleur en eigenschappen zullen veranderen. De verf langer in het haar laten zitten dan in de gebruiksaanwijzing staat veroorzaakt ook andere effecten.
  4. Beschadigd haar verven: dit is een grote fout, hierdoor krijgt jouw haar echt de slechtste conditie ooit. Houd in gedachten dat alleen gezond en sterk haar geverfd kan worden, tenzij je de behandeling combineert met het zogenaamde Olaplex. Dit is een behandeling om het haar te repareren.
  5. Teveel verf gebruiken: als laatste een veel gemaakte fout tijdens het verven van het haar. Teveel betekent niet altijd beter tijdens het verven van het haar. Teveel verf heeft een negatieve invloed op het eindresultaat.

Ik denk dat dit alles is wat ik je wilde vertellen over het verven van het haar. Het is nu tijd om te beslissen of je genoeg vaardigheden bezit om thuis jouw haar te verven of dat je dit liever door een professional laat doen.

Kusjes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.