Vrouwentrucs – schoonheidsstandaarden en make-up in de verschillende uithoeken van de wereld

Hallo, mijn mooie lezers!

Vandaag neem ik jullie mee op reis rond de wereld.

Heb je een momentje?

Maak een lekkere kop thee voor jezelf en ga ervoor zitten.

We gaan een bezoek brengen aan de verschillende uithoeken van de wereld, om te zien wat zij doen om er aantrekkelijk uit te zien. Hoe ziet hun make-up eruit? Wat zijn hun schoonheidsstandaarden?

Ik weet zeker dat je zal schrikken. Vanaf nu zal je op een heel andere manier naar je eigen make-up en uiterlijk kijken.

  1. Akha, Thailand. Witte tanden? Vergeet het maar. Vrouwen in dit gedeelte van de wereld geloven dat hoe zwarter de tanden, des te beter je eruitziet. Dit is wat ze aantrekkelijk maakt. Ik denk dat wij in de ogen van de Akha-mannen erg lelijk zouden zijn 😉 Akha-vrouwen kauwen op betelpeper om hun tanden zwarter te maken.
  2. Japan – een aantrekkelijke Japanse vrouw moet klein en slank zijn, met kleine voeten. Het beeld van een meisje in een studentenuniform en een kort rokje is daar erg aantrekkelijk. Verder leunen Japanse vrouwen achterover om hun hangende oogleden te bedekken met make-up. Veel van hen besluiten om een operatie te ondergaan. Hun oogmake-up is compleet anders dan hier. Ze doen hun best om hun ogen zo stralend en groot mogelijk te maken. Deze trend staat ook wel bekend als de blos onder de ogen, en is bedoeld als een imitatie van de grote, ronde ogen van een puppy.
  3. Himba, Namibia – Himba-vrouwen hebben kenmerkende schoonheidsbehandelingen, die wij niet snel zouden verwachten. Ze maken hun lichaam, gezicht en zelfs haar op met otijze; een product van boter en oker. Dit doen ze elke dag; de behandeling kan tot 6 uur duren! Otijze beschermt ze tegen zonlicht, muggenbeten en vuil. Zo’n verzorgingsmethode lijkt briljant op een plek waar water waardevoller is dan goud. Er is een reden waarom Himba-vrouwen zichzelf zo gretig verzorgen. In deze kringen moet een vrouw ten minste drie affaires hebben. Anders wordt ze als onaantrekkelijk beschouwd!
  4. India – Hindoe-vrouwen richten zich op hun ogen, handen en voeten in hun schoonheidsbehandeling. Ze gebruiken een traditionele kool, die wereldwijd bekend staat voor het creëren van een verleidelijke uitstraling. De vrouwen omlijnen hun hele oog met het zwarte product; zelfs de waterlijn. Met henna maken ze prachtige patronen op hun handen en voeten, als karakteristieke schoonheidseigenschappen.
  5. Zuid-Amerika, Venezuela – een plaats waar plastische chirurgie dagelijks plaatsvindt. Grote, volle lippen? Een babyzachte huid? Geen kraaienvoeten? Vrouwen krijgen net zo vaak botox geďnjecteerd als wij een manicure of een pedicure krijgen. Rondingen, een grote kont en brede heupen zijn vaak het resultaat van de plastische chirurgie. Zuid-Amerika is gek op vrouwen met rondingen.

Terug naar Europa.

Ik hoop dat je nu in de spiegel zal kijken en zal onthouden dat er meer is dan één vorm van schoonheid. Houd je hoofd omhoog! Je hoeft er niet uit te zien als een barbiepop. Uiteindelijk wordt dit in sommige regio’s van de wereld zelfs als lelijk beschouwd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.