Rode oogmake-up. Wie kan het dragen? Hoe draag je het?

Hallo schoonheid!

Onlangs heb ik gemerkt dat ik geen enkel product heb die is toegewijd aan oogmake-up in de kleur rood! Natuurlijk heb ik vele tinten rode lippenstift, rode nagellak en een rode blush die te donker is en die ik sowieso nooit had moeten kopen. Maar voor oogmake-up? Niets!

En nu is het tijd om mezelf uit te rusten met rode oogschaduw en een eyeliner in de kleur van een aardbei omdat het tijdperk der rode make-up is aangebroken! ♥

Helaas moet ik je teleurstellen…

Deze pittige make-up is NIET voor iedereen geschikt. Ik heb het geluk dat mijn schoonheidstype perfect matcht met dit soort make-up. Een rode kleur is schadelijk omdat, in plaats dat het je een sexy look geeft, het ons kan transformeren in een monster uit een nachtmerrie. Dit zal gebeuren als we een rode oogschaduw aanbrengen op de verkeerde manier, of wanneer we ze mengen met verkeerde kleuren.

Wie kan rood hebben?

  • mensen met een vlekkeloze, gladde en effen huid die vrij is van roodheid en verkleuringen – rood maakt dat alle vlekken meer zichtbaar worden;
  • mensen met een donkerdere teint, het liefst met olijfkleur, omdat een lichte teint er bleek uit kan zien als een spook wanneer rode oogschaduw is aangebracht;
  • mensen met donkere ogen, bijvoorbeeld een zwarte en bruine iris, waarvan de diepte kan geworden intensiveerd door de rode oogmake-up.

Hoe draag je rode oogschaduw?

De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn allemaal afhankelijk van jouw creativiteit. Ter demonstratie kunnen we slechts een dun lijntje aanbrengen langs onze wimperlijn of kiezen voor roze oogschaduw. Voor de meer dappere vrouwen raad ik aan om rode smokey eyes te nemen met pittige kattenooglijn. Echter, als je zulke opvallende make-up niet wilt dragen, kun je kiezen voor een rode oogschaduw maar deze behandelen als delicaat element dat je aanbrengt op, bijvoorbeeld, hoeken van je ogen of alleen op het onderste ooglid.

Dit moet je onthouden!

En hier volgt een handjevol tips omtrent de manier waarop je rode oogmake-up zou moeten dragen. Ik ontdekte ze door mijn min of meer succesvolle experimenten met rode oogschaduw uit te voeren. Daarom kun je mij vertrouwen, want ik weet waar ik het over heb 🙂

  1. Als je besluit om rode oogmake-up aan te brengen, breng dan geen zware lippenstift aan. Donkere oogmake-up staat goed bij lippen in ofwel nudekleur of natuurlijke tinten. Daarom kun je gewoon een glimmende lipgloss aanbrengen om er goed uit te zien.
  2. Als het jouw eerste keer is met rode cosmetica op, is het verstandiger om te beginnen met kleine hoeveelheden, en dan dag na dag wat meer aan te brengen. Hierdoor voorkom je de situatie wanneer je in plaats van sexy smokey eyes een grote, lelijke rode vlek rond je ogen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.