Bewezen manieren om make-upkwasten te reinigen. Hoe doe je dit?

Ik gebruik make-upkwasten elke dag, en ik heb maar één set, dus ik moet ze elke dag wassen. Ik ben het gebruik van accessoires steeds meer gaan opgeven; ik tapte mijn foundation en oogschaduwen liever in mijn huid met mijn vinger dan weer tijd te moeten verspillen aan het wassen van de kwasten. Serieus, ik sta op vlak voordat ik naar mijn werk moet, dus ik heb hier gewoon geen tijd voor.

Hoe kun je je make-upkwasten snel en efficiënt wassen?

Wat werkt het best voor het wassen van make-upkwasten?

Als je make-up aanbrengt met kwasten ziet het er veel beter uit en blijft het langer zitten dan wanneer je het haastig aanbrengt met je hand. Ik besloot om de gouden trucs te vinden voor het gebruiken van make-upkwasten, zonder mijn halve dag te besteden aan het wassen ervan. Ik kan mijn kwasten natuurlijk niet vies laten, want dan wordt het een nest voor bacteriën. Wat heb ik gedaan?

Ik heb allerlei soorten methoden getest, en elk die ik hieronder heb beschreven, kan ik je echt aanraden. Deze versnellen het wassen van mijn kwasten, en ze maken ze veel schoner dan het standaard ‘schoonmaken’ op de palm van je hand.

Optie nr. 1 — voor de rijken

Er zijn speciale apparaten die speciaal bedoeld zijn voor kwasten, om ze op de meest snelle en comfortabele manier schoon te maken. Helaas is deze methode ook de meest dure. Zo’n combinatie van een kleine wasmachine met droger werkt supersnel (enkele seconden) en is een handige oplossing, maar de prijs is groot. Als je het je kan veroorloven, dan kan ik het aanraden — je plaatst gewoon je kwasten in het apparaat, en voor je het weet zijn ze schoon.

Optie nr. 2 — voor mensen met kleine vingers

Dit populaire gadget heeft de naam BrushEff. Het is gemaakt van siliconen, en heeft een speciale textuur die het verwijderen van vuil tussen de haren van de kwast mogelijk maakt. Het enige is dat dit gadget op 2-3 vingers geplaatst moet worden, en erg klein is. Als je dus wat grotere vingers hebt en erg dikke kwasten, dan zal deze methode erg vermoeiend zijn. Het is echter handig voor mensen met kleine vingers en kleine kwasten.

Optie nr. 3 — voor creatievelingen

BrushEgg kan gemakkelijk worden vervangen door spullen die je thuis hebt liggen. Make-upkwasten kunnen bijvoorbeeld worden gewassen met een siliconen handschoen voor een lichaamsmassage, die ook een speciale textuur heeft maar veel groter is. Als je kinderen hebt, kun je hun Legoplaat gebruiken (geen grapje) en je kwasten op deze manier schoonmaken.

Probeer een van deze methoden uit, en laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

Gerelateerde artikelen die je misschien interessant vindt.